RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un popă-infractor, dat în urmărire, a cerut judecata de apoi la Tribunalul Iaşi

Judecătorii ieşeni au respins cererea de revizuire a procesului din aşa-numitul osar al „Regelui mansardelor“. Solicitarea a ajuns la Tribunal din partea lui Iulian Vasile Ilie (37 de ani), fost Carp, unul dintre cei condamnaţi în dosar. Individul a formulat cererea după ce trecutul său infracţional a fost descoperit în SUA, acolo unde a ajuns înainte de a fi condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

 

În America, Ilie slujea ca preot, deşi în ţară el figura ca urmărit internaţional. El a fugit din parohie înainte de a fi prins.

  

Iulian Ilie a fost directorul de vânzări al unei firme de-a unui alt nume cunoscut, Teodor Coman, supranumit „Regele mansardelor“ în urma înşelăciunilor. Cei doi, alături de alte persoane, au păgubit, începând cu anul 2007,73 de persoane care au plătit în avans un total de 6,5 milioane de lei pentru construcţia unor mansarde, pentru ca în final să-şi dea seama că au fost păcăliţi.

„Concret, firmele constructoare au încheiat contractele în condiţiile în care nu deţineau autorizaţiile legale necesare (autorizări, în lipsa cărora imobilele nu puteau fi racordate la reţelele de gaz, curent electric, apă, canalizare şi nu puteau fi înstrăinate prin act autentic către parţile vătămate), iar banii încasaţi de la persoanele păgubite s-au folosit de către inculpaţi în alte scopuri decât pentru executarea lucrărilor (achiziţii de bunuri imobile, creditarea unor terţe firme), împrejurări în care, dacă părţile vătămate le-ar fi cunoscut, nu ar mai fi încheiat contractele în cauza“, precizau procurorii DNA, în rechizitoriu.

Gruparea a fost destructurată de pro­curori la începutul lunii oc­tombrie 2009.

Sursa Ziaruldeiasi.ro

Related posts

La începutul lunii ianuarie va avea loc lansarea cărții „După Dumnezeu: morala și bioetica într-o epocă secularizată”

Redacția

O femeie de 85 de ani, din județul Iași, a fost violată în noaptea de Înviere

Redacția

Costel Corduneanu, trofeu într-un dosar-fiasco. Condamnare de râsul lumii

Redacția
Încarcă...