RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Extinderea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Municipal intră în faza de analiză pentru finanțare

Aleșii locali s-au întrunit în această dimineață în ședință de îndată pentru aproba două proiecte de hotărâre care țin de atragerea unor fonduri pentru modernizarea Spitalului Municipal de Urgență. Este vorba despre proiectul de extindere și modernizare a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Municipal de Urgență.

 

  

Lucrările pentru acest obiectiv de investiții se ridică la aproximativ 10,5 milioane lei. Potrivit managerului Costică Pânzaru, care a fost astăzi prezent la ședință, 50% din fonduri vor fi din bani europeni, 48% fonduri guvernamentale, în timp ce contribuția administrației locale este de 2%.

Extinderea ambulatoriului prevede construcția unei noi clădiri, pentru a crea un circuit integrat în vederea tratării pacienților. Odată cu acesta vor apărea alte cinci cabinete medicale pe specializările: Urologie, Cardiologie – care va funcționa ca o secție cu 10 paturi, ORL, Oftalmologie și Diabet.

De asemenea, toate cabinetele medicale ale unității medicale vor beneficia de aparatură ultra modernă.

Aleșii locali au votat proiectul. Consilierul Marius Pintilie le-a transmis mult succes celor care se ocupă de atragerea fondurilor și implementarea proiectelor.

Aflat la final de mandat, Costică Pânzaru, managerul unității medicale, a anunțat că până la sfârșitul anului urmează să mai vină în fața consilierilor cu o serie de proiecte.     

 

Related posts

Centre de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Iași – Program zilnic și Program de sărbători

Redacția

Cum te poate afecta deficitul de vitamina D3

Redacția

Cea mai neagră zi de la începutul pandemiei. Peste 100 de români au murit de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Redacția
Încarcă...