17112019Sun
Last updateSun, 17 Nov 2019 7pmTovarășe, le dăm orice că ei or` să fie mulțumiți!

Nu trebuie să fii comunist, legionar sau capitalist ca să-ți dai seama că zilele acestea, în Pașcani, s-a derulat un mare pamflet cultural și muzical, menit să atragă voturile și să facă mulțimea de oameni să uite de probleme.

Trebuie doar să fii puțin inteligent și să ai cel puțin 5 cărți citite ca să realizezi asta. Dar nu e rău că se întâmplă. E lăudabil. Problema vine atunci când enumerăm artiștii valorificați de acel post de radio și de marea masă de oameni care îi ascultă sau vizionează. Artiști care fac furori în toată România, nu numai în Pașcani. Așa că acest miraj artistic e o problemă națională, nu numai locală. Voi reveni asupra acestui aspect, însă vreau să menționez câte ceva despre organizare.

În primul rând zona. În sfărșit  locuitorii din vale se simt luați în seamă. La fel și scările de bloc devenite neîncăpătoare pentru reacțiile produse de alcool sutelor de tineri beți. Dacă tot se plâng că nu se fac investiții și că îi uită administrația, uite că s-au înșelat amarnic. Administrația vă iubește, de aceea a decis ca decibelii de anul acesta să vă umple casele de vineri până duminică, astfel încât dumneavoastră să puteți dormi liniștiți. Lăsând ironia la o parte, mă gândesc la cetățeanul corect care nu se coboară la un astfel de nivel mediocru, la cel care  poate în aceste zile avea de învățat pentru bacalaureat, la bătrânii bolnavi și în general la toți cei deranjați de zgomote (nu e muzică). Și să nu uit, un bulevard întreg e blocat. A fost îngreunat accesul pe esplanadă. Mai rămâne lipsa toaletelor ecologice, a pubelelor de gunoi și am cam terminat cu organizarea. Mulțumim administrației locale și organizatorilor care au făcut aceste lucruri posibile. Data viitoare să-l faceți la Luncă, în ograda știm noi cui!

Problema numărul doi e strâns legată de comportamentul cetățeanului nederanjat. Indecența, vulgaritatea și nesimțirea sunt lucruri care s-au derulat atât pe scenă cât și în preajma sa. Nu a luat nimeni în seamă biserica aflată la câțiva pași. E distracție chiar dacă e post. Și nu numai tinerii sunt cei vulgari. Am văzut oameni și mai în vârstă. Nu știm să ne comportăm civilizat, ne lovim unii de alții în loc să ne ferim, lăsăm gunoaie și mizerie după noi și înjurăm exact ca ăia care se ceartă în piață (nu sunt rasist dar le este caracteristic).

Iar în final să vedem cam ce muzică de calitate a răsunat pe scenă. În prima seară nimic special, doar câțiva artiști locali și un Dj. Iar Buzdugan cred că trebuie să-și actualizeze repertoriul de poante și să lase politica. Apoi, sâmbătă, miezul acestui proiect: Andreea Bălan, cea mai mare „artistă” a secolului. E caracterizată de rapiditatea cu care își schimbă lenjeria intimă: circa 15 perechi de chiloți pe oră. Și vorba cuiva: „de cântat dansează bine”. Același show învechit, cu melodii de pe timpul când încă nu avea ce arăta pe scenă. Playback, indecență și o vulgaritate excesivă întreținută și de dansatoarele exotice care au avut mai mult timp de dansat cu spatele la public decât cu fața. La fel a fost și anul trecut de zilele orașului. Și termin cu un Alex Velea care devine model pentru tineri. Nu pot caracteriza limbajul și gramatica acestui artist din afara scenei, dar mă pot concentra pe versurile sale lipsite de mesaj și limbă română. Pe ceilalți artiști nu am avut „plăcerea” să-i ascult, dar sunt sigur că s-au încadrat în standardul de spectacol depravat.

Toate aceste lucruri minunate nu ar avea succes dacă lumea nu ar accepta. Dar ce mai contează cultura și decența, când berea și micii sunt la putere? Așa mai uită românii de suprări. Nimic de zis, dar oare nu ne compromitem în tot felul de situații bizare și nedemne de statutul de om civilizat? Repet, nu e vorba doar de orașul nostru Pașcani, ci de o mare parte dintre români. Mă întreb ce găsește românul nostru la acești muzicieni, artiști, dansatori și poeți? Nimic bun, nimic de învățat. Adică poți să deduci că dacă faci playback și te dezbraci pe scenă ești aplaudat. Dar de ce ne plac?! E simplu: pentru că atât putem. Dacă aceste manifestări ne educă și ne învață să ne comportăm, sunt binevenite. Dar eu nu am găsit educația. Sperăm să ne civilizăm până la următoarele manifestări!

                Sau mă rog, eu sper!

P.S. Dacă ai pierdut cinci minute să citești, înseamnă că îți pasă.

Cu respecte și gânduri bune,

Alexandru Cristian Slătinaru

 

Citeste și:

 

          

Loading...

Comments   

 
Mihaela S.
+17 # lecitinaMihaela S. 2014-07-01 12:02
”Bună seara Pașcaaaani! Ce bine îmi pare să vă văăăăăd, sunteți un public minunaaaaat! Nu v-am văzut de vreo 2,3 aaaani! ”, a zis Andreea Bălan. Un show identic cu cel de anul trecut de la Zilele Orașului. Din anul 2013 până în anul 2014 nu e mai mult de un an, indiferent câtă matematică am ști sau în ce limbă am cânta dansul. Dar probabil unii au probleme de memorie, poate din bănuții primiți achiziționează pe lângă noi seturi de lenjerie ...și ceva lecitină.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
In Justitie
-6 # Hotarare ce se pliaza si pe Apa VitalIn Justitie 2014-07-01 12:09
Inițial dosarul a fost înregistrat pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal al Curții de Apel Galați care prin încheierea de ședință din 29.05.2008 l-a scos de pe rol și l-a trimis spre soluționare secției civile în cadrul aceleiași instanțe având în vedere modificările legislației prevăzute de Ordonanța 13/2008.
În motivele de recurs, reclamanta a arătat că instanța de fond în mod greșit a respins acțiunea în condițiile în care noul contract cadru s-a emis conform Ordinului 90/2007, însușit la nivelul unităților administrative teritoriale prin Hotărâre de Consiliu Local, în speță nr. 121/30.08.2007.
De asemenea, susține că aceeași instanță a dat cu totul altă interpretare termenului de utilizator, respectiv consumator casnic în condițiile în care singurul utilizator în cauză este Asociația de Proprietari în baza contractului de branșament încheiat cu acesta.
Mai mult decât atât, disp. art. 3 din Legea nr. 241/2006 prevede ce se înțelege prin termenul de "utilizator" și că singura obligație a operatorului este montarea contorului principal de branșament la nivelul limitei de proprietate, acest branșament deservind un singur utilizator respectiv Asociația de Proprietari.
În consecință solicită admiterea recursului, modificarea sentinței atacate și în rejudecare, obligarea pârâtei la încheierea contractului cadru de furnizare/prest are a serviciului de alimentare cu apă și canalizare.
Prin întâmpinare, pârâta Asociația de Proprietari a solicitat respingerea recursului ca nefondat și menținerea hotărârii pronunțate de Tribunalul Galați ca fiind temeinică și legală.
Recursul este nefondat pentru următoarele considerente:
Analizând și verificând sentința recurată prin prisma aspectelor de modificare și casare prevăzute de 304 pct. 1-9 cod proc.civilă și din oficiu se reține că instanța de fond a interpretat corect probele administrate în cauză la care a făcut o justă aplicare a dispozițiilor legale în materie, pronunțând o hotărâre legală și temeinică ce nu necesită a fi reformată.
Potrivit art. 28 din Legea nr. 230/2007, asociația de proprietari nu poate fi parte în contract, ea putând fi doar un intermediar între furnizorul de servicii publice de utilități, în speță, reclamanta și proprietarii consumatori, însă această activitate de intermediere urmează a fi negociată și nicidecum impusă.
Mai mult decât atât, art. 15 din Legea nr. 230/2007 limitează accesul în interiorul apartamentelor proprietate individuală doar în cazurile expres și limitativ prevăzute, deci, practic, neputându-se efectua citirea apometrelor.
Este adevărat că potrivit Ordinului 90/2007 s-a emis un nou contract cadru, însă pentru încheierea acestuia părțile trebuie să-și dea acordul conform art. 942 cod civil și să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 948 cod civil.
În aceste condiții, criticile formulate de reclamantă se constată a fi neîntemeiate, neîncadrându-se în disp. art. 304 pct. 1-9 cod proc.civilă.
Pentru cele expuse, instanța urmează în baza art. 312 alin. 1 cod proc.civilă să respingă ca nefondat recursul declarat de reclamantă.
PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
DECIDE:
Respinge ca nefondat recursul civil declarat de reclamanta - - T, cu sediul în T,-, jud.G împotriva sentinței nr.386/15 febr.2008 pronunțată de Tribunalul Galați în dosarul nr-.
Irevocabilă.
Pronunțată în ședința publică din 01.10.2008.
Președinte, Judecător, Judecător,
- - - - - -
Grefier,
Red.GB-30.10.2008
Dact.MH-30.10.2008/2 ex.
Fond:-
Președinte: Anica Ioan
Judecători: Anica Ioan, Luminița Șolea, Valentina Gabriela
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Mihaela S.
0 # RE: Tovarășe, le dăm orice că ei or` să fie mulțumiți!Mihaela S. 2014-07-01 13:16
Suntem cumva pe un ziar online cu vizibilitate publică? Faceți selecții, oameni buni! Există metode de verificare a comentariilor înainte de postare. Atacul la persoană nu vă pune nici pe voi într-o lumină onorabilă, indiferent câți cititori sau câtă reclamă ar genera.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Răzvan G.
-3 # RE: Tovarășe, le dăm orice că ei or` să fie mulțumiți!Răzvan G. 2014-07-01 13:57
Dragă doamnă.
Sistemul de comentarii este unul automat. Noi ținem foarte mult la dreptul la opinie al fiecărui cititor, chiar dacă asta înseamnă că el ne poate înjura pe noi sau pe alții. Pentru asemena situații am implementat un buton de raportare comentariu, prin acest procedeu un administrator al site-ului va fi notificat că există un comentariu cu atac la persoană și dacă se confirmă acesta va fi șters.
De asemenea, la 5 raportări acel comentariu este șters automat de sistem. Comentariul la adresa lui Alex a fost șters imediat ce a fost raportat. Atunci când emiți opinii poți primi și astfel de comentarii. Noi, cei care lucrăm la NewsPascani.com , dar și Alex, am înțeles acest lucru!
Mulțumim pentru vigilență și nu uitați: pentru noi contează libertatea de exprimare.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
Mihaela S.
+1 # Către redacțieMihaela S. 2014-07-01 14:47
Eu am înțeles și știu toate astea, de aceea am și raportat comentariul. Există însă sisteme care blochează un comentariu până ce este verificat, iar acest lucru nu afectează libertatea de opinie a nimănui și previne astfel de situații deloc plăcute, indiferent cât de cunoscute ar fi. Revin cu solicitarea de a fi șters cometariul postat imediat dupa cel cu pricina, altfel conținutul lui, acum rupt acum din context, pare să se refere la articol, ceea ce e total eronat. Vă mulțumesc.
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
ENACHE
+4 # Bine zisENACHE 2014-07-01 13:34
Felicitari pentru cum gandesti si ma bucur ca mai sunt oameni normali la cap. Din pacate mai este mult de munca sa deschidem ochii si mintea celor multi. Insa mai este o sansa.
ROMANI TREZITI-VA - OPRITI JAFUL
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 
 
zebra
+5 # esti nesimtit omulezebra 2014-07-01 20:06
"Trebuie doar să fii puțin inteligent și să ai cel puțin 5 cărți citite ca să realizezi asta."
ma baiatule .. tu din primele randuri jignesti si desconsideri cititorii??? sau pe tine te citesc academicienii.. . ma scuzati.
Esti un ratat de copil , iar vii si iti dai cu parerea la niste subiecte la care esti pe langa. Te promoveaza si iti ia aparerea unul la fel ca tine .. stiti voi :)) hai pa , cred ca esti deja la a 6-a carte
Reply | Reply with quote | Quote | Report to administrator
 

Add comment

Comentariile care conțin obscenități, atacuri la persoană sau mesaje nepotrivite nu vor fi publicate. În cazul în care unele comentarii injurioase trec de filtrul automat vă rugăm să raportați comentariul prin butonul de sub acesta.

Casino gbetting.co.uk/casino reviews and sign up bonuses.