RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Decizie definitivă în procesul privind incompatibilitatea lui Marius Pintilie! Veste bună de ziua liberalului!

Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local, a câștigat procesul în care contesta decizia Agenției Naționale de Integritate privind o presupusă stare a sa de incompatibilitate. Hotărârea a fost luată ieri de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Judecătorii Curții Supreme au menținut astfel o decizie dată de Curtea de Apel Iași, care de asemnea a dat dreptate liberalului Marius Pintilie, în sesnul că acesta nu s-a aflat într-o stare de incompatibilitate în exercitarea mandatului de ales local din perioada 2012-2016.

Inspectorii ANI l-au acuzat pe Pintilie că societățile comerciale, la care este acționar, ar fi avut relații contractuale cu instituțiile din subordinea Consiliului Local al municipiului Pașcani, în perioada în care acesta era consilier local, situația fiind interzisă de lege. 

Subiectul a fost folosit în campania electorală de către televiziunea favorită a primarului, care a publicat un dosar cu 500 de facturi ale societății Lorimer. Imediat după alegerile locale, inspectorii ANI au emis un raport de evaluare prin care îl declarau pe Marius Pintilie drept incompatibil cu ocuparea unei funcții publice alese pentru următorii 3 ani de zile.

  

Pintilie a afirmat, la acea dată, că din punctul său de vedere nu există nici o stare de incompatibilitate. ”Nu este nici o stare de incompatibilitate, nu am avut și nu am nici un contract încheiat cu Primăria Pașcani sau instituții subordonate Consiliului Local din municipiu. Vreau să transmit asta pășcănenilor. Cei de la ANI spun că am încheiat contracte comerciale. Nu există așa ceva.”

Related posts

Şefa cadastrului ieşean a fost revocată din funcţie! ANCPI dă explicaţii în acest caz!

Răzvan Grecu

Fără autostradă, un șofer pierde 40 minute pe ruta Iași – Pașcani

Redacția

ApaVital somează chiriaşii ANL să încheie contracte în 5 zile, altfel vor rămâne fără apă

Răzvan Grecu
Încarcă...