RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Studentă în comă de gradul 4: medicii vorbesc despre meningoencefalită

Caz grav la Spitalul „Sfântul Spiridon“. S.A.P., de 21 de ani, domiciliată în Bacău şi studentă la Iaşi, a ajuns în stare foarte gravă la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului.

Tânăra se află în comă de gradul 4, iar medicii o suspicionează de o maladie extrem de gravă, adesea fatală. „Studenta este stare foarte gravă. I se va face un computer tomograf, dar noi suspectăm că este vorba de meningoencefalită. Urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase «Sfânta Parascheva»“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. 

Meningita, indiferent de ce cauză are, este o urgenţă medicală şi presupune un diagnostic rapid şi o intervenţie la fel de rapidă. Meningitele bacteriene pot avea o evoluţie imprevizibilă, mai ales în cazul meningococului, care este una dintre situaţiile cele mai grave. Sunt unele cazuri, foarte rare, când evoluţia este atât de rapidă încât vorbim de ore. În această situaţie, este vorba despre o infecţie care prinde tot organismul, cu afectare multiorganică şi multe funcţii prăbuşite. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Știți de unde vine numele de ”Bolta rece”? Istoria celebrei crâșme din Iași

Redacția

Diabetul zaharat, tratat prin operatie

Oana Cordoneanu

Medici neurochirurgi din Iași au salvat viaţa unei femei care avea o tumoră cerebrală de 14 centimetri

Redacția
Încarcă...