RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cum să conduceți când carosabilul este acoperit de polei, mâzgă sau zăpadă

Poliţia Ieşeană vă recomandă să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiștii ieşeni le recomandă șoferilor să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

  

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, legislația în vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumită dată din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic și conduceți preventiv!

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Măcel ieri seară în zona vale: Un individ certat cu legea a ajuns pe patul de spital

Redacția

Un bărbat a fost ucis de o fată de 16 ani pe care o sechestrase într-un apartament din Piatra Neamț

Redacția

Pășcăneni identificați având cărțile de identitate expirate

Răzvan Grecu
Încarcă...