NewsPascani.com
Educație

Ziua Națională sărbătorită la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”

Vineri,  29 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 14.00, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”Pascani s-a desfășurat activitatea extrașcolară „1 Decembrie  – Ziua Marii Uniri” dedicată Zilei Naționale a României, activitate din cadrul proiectului transdisciplianar „Unitatea națională – un vis implinit”.

În prima parte a evenimentului, elevilor le-au fost prezentate informații despre semnificația evenimentelor de acum 101 ani și au urmărit prezentarea „Trepte spre Marea Unire”.

În partea a doua elevii au urmărit un program artistic ce a cuprins sceneta istorică „S-a întâmplat în Ardeal”, un recital de poezie patriotică, dar și o suită de cântece patriotice interpretate de soliști vocali, elevi ai școlii și de corul școlii coordonat de domnul profesor Spataru Ioan Mugurel. De asemenea, ansamblul de dansuri „Băităneasca” din Ruginoasa, din care fac parte și elevi ai colegiului nostru, a prezentat câteva dansuri populare tradiționale.

Coordonatorii activității au fost profesorii Gabriel Bugioeanu și Ioan Mugurel Spataru.

Loading...

Related posts

“A sta sau a nu sta la școală: Oră de dirignție deschisă la Unirea. Elevii și profesorii au vorbit despre prevenirea absenteismului școlar

Teona Gherasim

Manifestări cultural religioase organizate de elevii și profesorii Colegiului Sadoveanu

Redacția

Elevii păşcăneni au intrat în febra Examenului de Bac. Camerele video supreveghează și în acest an

Oana Cordoneanu
Încarcă...