NewsPascani.com
Administrație

Monument ridicat și închinat Eroilor Neamului, sfințit la Cozmești. Tânără care a murit în timpul Revoluției din 1989, trecută pe placa comemorativă (VIDEO)

Edificiu închinat Eroilor Neamului în satul Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu. Slujba de sfințire a avut loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Aceasta a fost oficiată de protopopul Pavel Postolachi, alături de un sobor de preoți. La eveniment a participat primarul comunei Stolniceni Prăjescu, Costel Hugianu,alături de localnici, consilieri locali,militari, reprezentanți ai partidelor politice. Inițial, discuții au fost pentru renovarea vechiului monument închinat Eroilor Neamului, construit în urmă cu 100 de ani, ridicat de înaintași, însă a fost ridicat unul nou, prin efortul administrației locale, cât și a întregii comunități. Edificiul închinat Eroilor Neamului este o cinste, dar şi o obligaţie de a păstra memoria înaintaşilor. Pe placa comemorativă, alături de eroii căzuți în cele două Războaie Mondiale a fost trecută și Ana Pleșca din Cozmești, care la vârsta de 24 de ani, la Revoluția din 1989 se afla în Brașov, unde și-a dat viața pentru țară și libertate. Tânăra este înmormântată în cimitirul catolic din localitate.

2019 a fost proclamat An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), iar prin implicarea acestora, cât și a întregii comunități locale, s-a putut realiza monumentul închinat eroilor neamului.

Loading...

Related posts

Primăria Mogoșești Siret va da 1,22 milioane de euro unei firme din Iași pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din 2010

Redacția

Fenomen îngrijorător. Tot mai multe demisii în rândul angajaților Poliției Locale

Marius Parteni

Furnizarea apei este întreruptă pe trei străzi din zona deal

Redacția
Încarcă...