RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Monument ridicat și închinat Eroilor Neamului, sfințit la Cozmești. Tânără care a murit în timpul Revoluției din 1989, trecută pe placa comemorativă (VIDEO)

Edificiu închinat Eroilor Neamului în satul Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu. Slujba de sfințire a avut loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Aceasta a fost oficiată de protopopul Pavel Postolachi, alături de un sobor de preoți. La eveniment a participat primarul comunei Stolniceni Prăjescu, Costel Hugianu,alături de localnici, consilieri locali,militari, reprezentanți ai partidelor politice. Inițial, discuții au fost pentru renovarea vechiului monument închinat Eroilor Neamului, construit în urmă cu 100 de ani, ridicat de înaintași, însă a fost ridicat unul nou, prin efortul administrației locale, cât și a întregii comunități. Edificiul închinat Eroilor Neamului este o cinste, dar şi o obligaţie de a păstra memoria înaintaşilor. Pe placa comemorativă, alături de eroii căzuți în cele două Războaie Mondiale a fost trecută și Ana Pleșca din Cozmești, care la vârsta de 24 de ani, la Revoluția din 1989 se afla în Brașov, unde și-a dat viața pentru țară și libertate. Tânăra este înmormântată în cimitirul catolic din localitate.

2019 a fost proclamat An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari), iar prin implicarea acestora, cât și a întregii comunități locale, s-a putut realiza monumentul închinat eroilor neamului.

Related posts

Primăria a anunțat că a desemnat constructorul pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino! Contractul ar putea fi semnat pe 17 decembrie

Răzvan Grecu

Şmecheria penală a unui primar din județ. Şi-a plătit avocatul din banii alegătorilor. A fost judecat la Pașcani

Redacția

Eroare în actele CLP Ecoserv de la Registrul Comerțului. Ursu apare alături de Chiuariu ca director și administrator! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...