RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Mobilitate în Olanda a profesorilor de la Miron Costin, în cadrul proiectului Erasmus + KA 1 – Stop Bullying. Make a difference

În perioada 18- 24 noiembrie 2019 o echipă de patru cadre didactice de la Liceul Teoretic Miron Costin, Pașcani a participat la cursul ”21st Century Classroom – Inclusion and Productive Learning Environment: Special Education, Early School Dropout Prevention, Effective Anti-Bullying and Peer-on-Peer Abuse Prevention Strategies in Schools”, în cadrul proiectului Erasmus +KA 1 Stop Bullying. Make a difference, nr. ref.: 2019-1-RO01-KA101-061986 desfășurat în Olanda, Rotterdam.

Cursul le-a oferit profesorilor șansa de a compara sistemul de învățământ olandez cu cel românesc, dar mai ales posibilitatea de a descoperi noi metode și strategii în lupta contra absenteismului, a fenomenului de bullying și alte tipuri de violență școlară, precum și tehnici moderne de incluziune a elevilor cu risc crescut de abandon școlar. Cursul a inclus și vizitarea școlii Design College, Orthopedagogisch en didactisch centrum Rotterdam Noord școală care aplică strategii moderne de incluziune a elevilor cu comportament de risc.

Proiectul Erasmus+ de mobilitate în domeniul educației școlare Stop Bullying. Make a difference își propune îmbunătăţirea, completarea profilului profesional al cadrelor didactice cu noi competenţe şi abilităţi din domeniul managementului conflictului și combaterii fenomenului de bullying și violenței școlare.

Related posts

Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, partener la o „porție de sănătate” din Proiectul TIRAMISU

Redacția

Amplu turneu de lansare în Statele Unite a volumului de memorii semnat de Dennis Deletant, unul dintre cei mai reputați specialiști străini în istoria României. “În căutarea României”: de la cum a fost declarat indezirabil de Ceaușescu până la momentul când a devenit cetățean român, la 57 de ani după ce a călătorit pentru prima oară în țara noastră (P)

Redacția

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că în data de 8.05.2023 a fost obținută autorizația de construire pentru Memorialul „Închisoarea Tăcerii” de la Râmnicu Sărat și Centrul Educațional privind Comunismul în România

Redacția
Încarcă...