NewsPascani.com
Comunicate de Presă

Mobilitate în Olanda a profesorilor de la Miron Costin, în cadrul proiectului Erasmus + KA 1 – Stop Bullying. Make a difference

În perioada 18- 24 noiembrie 2019 o echipă de patru cadre didactice de la Liceul Teoretic Miron Costin, Pașcani a participat la cursul ”21st Century Classroom – Inclusion and Productive Learning Environment: Special Education, Early School Dropout Prevention, Effective Anti-Bullying and Peer-on-Peer Abuse Prevention Strategies in Schools”, în cadrul proiectului Erasmus +KA 1 Stop Bullying. Make a difference, nr. ref.: 2019-1-RO01-KA101-061986 desfășurat în Olanda, Rotterdam.

Cursul le-a oferit profesorilor șansa de a compara sistemul de învățământ olandez cu cel românesc, dar mai ales posibilitatea de a descoperi noi metode și strategii în lupta contra absenteismului, a fenomenului de bullying și alte tipuri de violență școlară, precum și tehnici moderne de incluziune a elevilor cu risc crescut de abandon școlar. Cursul a inclus și vizitarea școlii Design College, Orthopedagogisch en didactisch centrum Rotterdam Noord școală care aplică strategii moderne de incluziune a elevilor cu comportament de risc.

Proiectul Erasmus+ de mobilitate în domeniul educației școlare Stop Bullying. Make a difference își propune îmbunătăţirea, completarea profilului profesional al cadrelor didactice cu noi competenţe şi abilităţi din domeniul managementului conflictului și combaterii fenomenului de bullying și violenței școlare.

Loading...

Related posts

Situația drumurilor județene. Blocaje în zona Pașcaniului

Redacția

Cercetașii din Pașcani luptă pentru o lume mai bună, marcând ORA PĂMÂNTULUI și ZIUA FERICIRII

Redacția

PNL Pașcani: Dumitru Pantazi nu apără interesele cetățenilor și este amendat de justiție

Redacția
Încarcă...