RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi din cadrul Asociației ”Lumină și Dar” premiați de Casa Regală a României

Elevii olimpici din județul Iași au fost premiați în cadrul evenimentului intitulat “Tinerii și Coroana Română”. Acesta s-a desfășurat sâmbătă, 30 noiembrie, la Iași. Două sute de tineri au fost premiați de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, ASR Principele Radu și ASR Principesa Sofia.  Printre ei s-au numărat și elevii pășcăneni, Alexia Rusu și Darius Bucan, cu rezultate deosebite la învățătură, care fac parte din  Asociația ”Lumină și Dar”. Copiii au primit  cărți apărute recent la Editura Curtea Veche și la Editura Corint, având ca subiect regii și reginele României. Alexia și Darius au fost însoțiți la eveniment de Ionuț Daniel Gândac, vicepreședinte Asociația ”Lumină și Dar”, alături de Doina Cepalis-director Te Rox-Prod Pașcani.

”Asociația ”Lumină și Dar” a participat împreună cu Doamna Cepalis Doina- Director Te-rox Prod și doi dintre tinerii noștri, la o premiere a celor mai buni elevi din județul Iași, organizată de Casa Regală de România. În cadrul Galei Asociația a fost invitată de Casa Regală de România pentru a lua parte la eveniment. Suntem fericiți să știm că Alexia Rusu și Bucan Darius, elevi pășcaneni cu rezultate deosebite, au primit drept premiu cărți semnate în original de Principesa Margareta- Custodele Coroanei Române și de Principele Radu. E o onoare pentru Asociația noastră, dar și pentru comunitatea pășcăneană!”, a precizat Ionuț Daniel Gândac- vicepresedinte al Asociației ”Lumină și Dar”.

În continuarea serii, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Principesa Sofia au luat parte la lansarea cărților “Lumea Majestății Sale” și “Ultimele convorbiri cu Regele Mihai”, ambele apărute la Editura Corint. Evenimentul a avut loc la Librăria Cărturești de la Palas Mall, în prezența unui numeros public. 

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a sărbătorit anul acesta Ziua Naţională la Iaşi, în semn de omagiu adus străbunicilor, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. Familia regală a încheiat astfel şirul celor 75 de evenimente publice la care a participat cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri, început la 26 august 2016.

  

Related posts

Biblioteca Târgu Frumos : ”Iubește… să citești”, incursiune în lumea celor mai frumoase cărți de dragoste

Oana Cordoneanu

Laborator nou de informatică la Liceul Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani

Oana Cordoneanu

Concurs de pescuit sportiv la Bursuc Deal! Vezi regulamentul de participare!

Ema Roman
Încarcă...