RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Moș Crăciun va veni în acest an pentru 6000 copii săraci

Asociatia Glasul Vietii condusa de preotul Dan Damaschin este in plina campanie de strangere de fonduri sau cadouri pentru 6000 copii sarmani, provenind din 4 judete ale Moldovei. Cei care vor sa doneze pot sa ajute financiar sau sa achizitioneaza hainute pentru cei mici.

Daca la Paste, preotul Dan Damaschin a strans pachete pentru 4000 copii, acum numarul acestora va ajunge la 6000 in urma implicarii comunitatilor locale.

„Ne-am propus sa imbracam pana la Craciun numai putin de 6.000 copii care provin din familii greu incercate, copii din familii monoparentale, cu foate multi frati acasa. Si asa am adunat toti copiii sarmani din zona Iasului, zona de sud a Botosaniului, zona de vest a Neamtului si zona de sud a Vasluiului. Acesti copii daca nu sunt ajutati, imbracati si incaltati corespunzator, nu prea pot iesi din casa, nici sa mearga la scoala, nici sa colinde.”, a declarat preotul Dan Damaschin.

Copiii care vor primi cadouri trebuie sa urmeze obligatoriu cursurile scolare. Celelalte criterii depinde de situatia familial precara, numarul de parinti sau de frati.

  

„Nu ne lasa inima sa dam oameni afara din biserica sa spunem ca nu mai putem. Este o lacomie a bunatatii in bisericuta noastra si solicitat fiind de comunitatile locale, de profesorii din scoli, de asistenti sociali. Lista a crescut sistematic, pornind de la cativa copii in urma cu 15 ani, ajung la 5840 cati erau astazi in lista. Sunt copii cu mari probleme material, am facut o selectie foarte dura in sensul ca saracia nu este singurul criteriu.”, a adaugat preotul.

Donatiile sunt asteptate pana la data de 9 decembrie iar binevoitorii se pot deplasa chiar si la Biserica Maternitatii Cuza Voda.

sursa www.telem.ro

Related posts

Confesiuni cutremuratoare! Parintele unui elev dependent de droguri rupe tacerea

Redacția

Apel umanitar la Verșeni! Cinci copii au rămas pe drumuri după ce casa le-a luat foc (FOTO)

Oana Cordoneanu

Facebook vrea să plătească sute de mii de utilizatori să renunţe la reţeaua de socializare

Redacția
Încarcă...