RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Caz extrem la SMURD Iaşi: Micuţul care a ars ca o torţă, de la rufele puse la uscat

Cazul băiatului de 3 ani din judeţul Vaslui care a ars ca o torţă a ţinut în tensiune echipa SMURD Iaşi mai bine de jumătate de zi. Totul s-a petreceut în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar copilul trebuia transportat de urgenţă la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală.

 

Ore în şir, elicopterul SMURD a fost ţinut la sol din cauza ceţii. În cele din urmă, văzând că ceaţa persistă, medicii au decis să-l transfere cu autospeciala. Grozăvia s-a produs la Mânzaţi, comuna Ibăneşti, în timp ce părinţii copilului se aflau în curte, unde hrăneau animalele.

  

Mama copilului pusese nişte rufe la uscat pe soba lângă care se afla pătuţul copilului, care dormea. La un moment dat, hainele de pe sobă s-au aprins, câzând peste băiat, care în câteva momente a devenit o torţă vie. Alertată de ţipetele copilului, mama a intrat în casă, a reuşit să stingă flăcările şi l-a scos afară pe copil.

A sunat imediat la 112 după ajutor. Iniţial, a ajuns la caz ambulanţa tip C2 din Bârlad, care a solicitat prezenţa Ambulanţei tip TIM (Terapie Intensivă) de la Spitalul Judeţean Vaslui. Copilul a fost dus iniţial la Bârlad pentru a fi stabilizat, după care a fost transferat la Vaslui.

„Băieţelul a fost adus de noi la Spitalul de Copii Sfânta Maria cu diagnosticul arsură grad III prin flacără pe aproape 73% din corp, arsură de căi aeriene superioare, faţă, regiune cervical, torace, membre superioare. A fost adus la Iaşi mai întâi pentru o intervenţie de urgenţă chirurgicală de degajare la ambele braţe. Dacă nu se făcea intervenţia, băiatul risca să-şi piardă mânu­ţele“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Pentru că la Spitalul de Copii Iaşi nu există paturi de mari arşi, după intervenţia chirurgicală, medicii au decis transferul micuţului la Bucureşti. Cum elicopterul SMURD nu a putut decola din cauza ceţii, în jurul orei 16, medi­cii au decis transportarea sa cu ambulanţa de terapie in­tensivă.

„Nici la Iaşi şi nici la Bucureşti, vremea nu a permis zborul cu elicopte­rul SMURD. Pentru ca alţii să trăiască, şi salvatorii trebuie să trăiască. Aşa că SMURD Iaşi a găsit so­luţia pentru transportarea băie­ţe­lului“, a adăugat Diana Cimpoeşu.

 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Iași

Redacția

MAE: Persoanele care intră pe teritoriul Angliei supuse autoizolării – obligate la 2 teste pentru depistarea COVID

Redacția

Un apel pentru viață! Un copil de doar șase luni are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trai

Redacția
Încarcă...