RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Două secții de votare din Pașcani au fost organizate degeaba! Cele peste 3.000 de persoane înscrise pe liste nu au votat! Vezi motivul!

Statul român cheltuie bani pentru organizarea și funcționarea unor secții de votare, la care nu merge nimeni să-și exprime opțiunea. Este și cazul a două secții de votare din Pașcani, situate în incinta Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” la care deși sunt arondați 3.177 de cetățeni, la vot nu ajunge niciunul dintre aceștia.

 

  

Așa s-a întamplat și duminică, când la primul tur al alegerilor prezidențiale la cele două secții de votare nu au introdus buletinul în urne niciunul dintre cei 3.177 de cetățeni înscriși pe listele permanente. Au fost însă exprimate 54 de voturi, pe listele suplimentare, cel mai probabil a celor care au făcut parte din comisiile de votare și a personalului arondat pentru supravegherea secțiilor.

Motivul pentru care s-a ajuns la această situație este o mică afacere , prin care molovenii de peste Prut care doresc să devină cetățeni români, își stabilesc domiciliul la o cameră de cămin de pe Aleea Grădiniției.

Doar în anul 2018, la acea adresă și-au stabilit domiciliul 700 de cetățeni, cazul fiind discutat în plenul ședinței ordinare din martie 2018. Atunci, consilierul Marius Pintilie a întrebat ce anume se poate face în această situație, iar Marinela Moisii, șefa Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor, le-a transmis consilierilor că nu există nici o lege care să împiedice acest aspect.

 

Related posts

Birourile politice ale PNL și PDL din Pașcani se întâlnesc săptămâna aceasta în cadrul ACL

Răzvan Grecu

Organizația Femeilor Liberale și Organizația Persoanelor Vârstnice Paşcani şi-au ales conducerea

Ema Roman

Candidaţii la cele 98 de primării din județul Iași

Redacția
Încarcă...