RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ajutaţi-l pe Dan să trăiască!

O poveste scrisă de către jurnalista Nicoleta Dabija ne-a invitat la o introspecţie şi la a oferi încă o nouă definiţie umanităţii. Nicoleta a vorbit despre cazul unui tânăr care are nevoie de ajutor pentru a-şi redobândi sănătatea. 

 

  

„Vedem des mesaje de la oameni care ne cer ajutorul. Iar noi nu suntem bogaţi, în România, cei mai mulţi dintre noi, nu trăim, ci supravieţuim. Însă eu continuu să cred că am rămas oameni şi suflet mai avem. Ceva, de undeva, putem rupe ca să dăm şi altuia, aflat într-o situaţie mai disperată decât a noastră. Iar când persoana care cere ajutorul este cineva cunoscut, ştim cu toţii, lucrurile se schimbă radical. Pe Dan l-am văzut o singură dată în viaţă. Acum câteva luni, când era internat într-un spital din Iaşi”, a scris Nicoleta.

O ştia pe mama lui, cu care a copilărit. A aflat că stă în spital cu unicul ei copil şi s-a dus într-o zi să-i vadă. „Mi-a plăcut tare mult de Dan, unul dintre tinerii aceia bine crescuţi şi puri la suflet, cum rar întâlneşti azi. M-am rugat apoi pentru el şi m-am bucurat când am aflat că s-a vindecat şi s-a dus, în sfârşit, acasă. O să vedeţi biletul de externare, cu diagnosticul şi toate complicaţiile ulterioare, care l-au ţinut luni întregi în spital”, a continuat Nicoleta.

Povestea lui Dan

„Bună, mă numesc Grădinaru Daniel Răzvan, am 23 de ani, sunt student în anul IV la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, specializarea TPPA. De câteva luni mă lupt să mă fac bine şi să îmi continuu visele. După ziua mea, în februarie, au început cele mai urâte luni din viaţa mea şi a părinţilor mei, fiind singurul copil al familiei. Am fost diagnosticat cu chist dermoid pontocerebelos drept, pentru care am fost operat de două ori în Romania. Fiecare operaţie a fost urmată de complicaţii care m-au ţinut aproximativ şase luni în spital: meningită, hepatită toxică medicamentoasă, nevragie, chist renal drept şi altele. După toate eforturile depuse de medici, acesta continuă să reapără tulburându-mi liniştea dar, mai ales, sănătatea. Ultimul RMN a confirmat faptul că acesta a mai crescut şi am nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală, însă de această dată am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea face faţă cheltuielilor, mai exact 30.000 euro pentru a putea ajunge la Spitalul Universitar AKH din Viena, Austria”, a spus Dan.

El a fost de două ori operat şi niciodată bine. Chistul cu care a fost diagnosticat a crescut iar, conform ultimului RMN, şi i s-a spus, de fapt, că nu există în România aparatura necesară şi e recomandabil să se opereze în străinătate. Acum se pregăteşte să meargă la Viena pentru a treia intervenţie, care costă 30.000 de euro.

 „Aici intervenim noi, pentru că suntem mulţi. Dan trebuie să se facă bine şi POATE să se facă bine! Desigur, vrea să-şi termine facultatea şi să trăiască, ca noi toţi. Iar noi putem fi buni, ca să rămână şi Dan un om bun. Astfel de lucruri nu se uită!”, a mai spus Nicoleta.

 Pentru cei ce pot şi vor să ajute, familia a deschis două conturi, titular fiind Grădinaru Nela (mama)

Banca BRD Groupe Societe Generale în lei- SWIFT: BRDEROBU – IBAN: RO89BRDE380SV46002763800; IN EURO -SWIFT: BRDEROBU -IBAN: RO03BRDE380SV50872913800.

 sursa ziarulevenimentul.ro

Related posts

Planuri pentru redeschiderea cafenelelor după Starea de Urgenţă

Redacția

Discuțiile dintre soții Ceaușescu în ultimele zile de viață

Redacția

Echipaj al Ambulanţei bătut de familie: a ajuns la caz după 2 ore şi 40 minute de la apel

Redacția
Încarcă...