RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Uși glisante de interior: Tu știi ce materiale alegi?

Îți renovezi apartamentul sau casa și ai luat în calcul montarea unor uși glisante? Pentru a fi sigur că faci o alegere care să răspundă nevoilor tale, e bine să te informezi despre cele mai adecvate materiale pentru uși.

 

În funcție de camerele pe care vrei ca ușa glisantă să le despartă, poți opta pentru variante din lemn, sticlă sau aluminiu. Un click pe acest link te poate ajuta să te hotărăști dacă ți se potrivește o ușă de sticlă transparentă sau satinată, ori dacă o ușă de stejar s-ar integra mai bine în planurile tale.

  

Lemnul și sticla – două materiale potrivite pentru ușile glisante de interior

 

Ușile glisante din sticlă lasă lumina să pătrundă, deci ar putea fi o soluție adecvată pentru zona de bucătărie, camera de zi, balcon sau terasă. Sticla, fie că este transparentă, fie că este opacă, se întreține foarte ușor cu o soluție obișnuită pentru curățat ferestrele. Sticla, în varianta transparentă sau satinată, este recomandată și pentru a facilita comunicarea persoanelor aflate în camere alăturate (de exemplu, părinții pot supraveghea mai ușor copiii). Ușile din sticlă securizată sunt de aproximativ 4-5 ori mai rezistente la șocuri decât sticla obișnuită. Riscul ca aceste uși să se spargă este foarte mic. În cazul puțin probabil în care acest lucru se întâmplă, sticla se sparge în cioburi mici, care nu pun în pericol persoanele din apropiere, dacă sunt înlăturate rapid. 

 

Ușile glisante din lemn de stejar sau de cireș ar putea fi o soluție durabilă pentru acele zone ale casei în care este nevoie de intimitate, și anume dormitoarele, băile și camerele pentru depozitare (debara, cămară, etc.). O ușă clasică are nevoie de spațiu pentru a se deschide, ceea ce poate fi problematic într-o cameră pentru depozitare, al cărei dimensiuni este oricum mai redus. Ușa glisantă din lemn rezolvă această problemă, ascunzând privirilor, în același timp, obiectele aflate înăuntru. Ușile glisante din lemn se curăță cu soluții pentru îngrijirea lemnului. Alternativ, se poate spăla ușa cu un amestec de apă și amoniac și se poate lustrui cu o cârpă uscată. 

 

Dacă, din motive estetice, nu se dorește ca ușa glisantă să fie fabricată dintr-un singur material, cum ar fi sticla, se poate opta, de exemplu, pentru o combinație de lemn cu sticlă sablată inserată. În funcție de culorile din casă, se poate alege un lemn mai închis la culoare și o mică porțiune de sticlă sau o ramă dintr-un lemn mai deschis în care să fie inserate mai multe ferestre mici. 

 

Ușile glisante de aluminiu sunt utile în special pe post de perete despărțitor între două camere, atunci când se dorește împărțirea unei camere mai mari în două mai mici sau ca sistem de închidere pentru un șifonier zidit în perete. De asemenea, acest tip de uși poate fi o alegere buna pentru terase. 

Orice variantă ai alege pentru ușile glisante din casa ta, fie că te oprești asupra ușilor din sticlă, lemn sau aluminiu, asigură-te că ai studiat înainte toate opțiunile care să sporească siguranța și confortul casei tale.

Surse foto: pixabay.com

 

Related posts

Balul Bobocilor Liceului ,,Nicolae Iorga ” – vineri, 27 octombrie!

Carmen Bălăceanu

Un cuplu de păşcăneni a încheiat o colaborare cu Cat Music România! Ascultă piesa Hideaway (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Tarile in care sunt interzise jocurile de noroc

Redacția
Încarcă...