RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

”Caravana filmului românesc”. Proiecțiile care vor rula timp de trei zile la Pașcani

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din fața Primăriei Municipiului Pașcani. Programul propus în cadrul evenimentului este variat.

 

  

Vineri, 6 septembrie, de la ora 20.30, copiii vor putea viziona  ”Strada Speranței/Mercy Street”, film de desene animate, realizat în 2016, regia Ștefan și Alexandru Buzea, Radu Nicolae. Este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj secret spre o lume neştiută de sub lumea noastră, și  îl va duce într-o mare aventură cu scopul de a salva muzica lumii, alături de trei prieteni.

Sâmbătă, 6 septembrie, ora 20.30, cinefilii care vor alege să își petreacă serile în compania „Caravanei filmului românesc” se vor întâlni cu memorabilele interpretări ale lui Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin și Sebastian Papaiani în celebrul film de comedie realizat în 1979- ”Nea Mărin miliardar”, regia Sergiu Nicolaescu.  

Seria proiecţiilor în aer liber de la Pașcani se va încheia duminică, 8 septembrie, ora 20.30 cu filmul istoric ”Ștefan cel Mare-Vaslui 1475 ”, realizat în 1975, în regia lui Mircea Drăgan.

În cele trei seri, din perioada 6-8 septembrie, în cadrul aceluiași eveniment, începând cu ora 19.00, vor avea loc activități pentru copii, în aer liber, organizate de voluntarii Asociației ”Șansa 2010”.

Filmele vor fi proiectate pe un ecran gonflabil, iar în Piața Primăriei vor fi amplasate 150 de scaune pentru persoanele care vor să participe la eveniment. 

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, este acela de a promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români.

Evenimentul este organizat de Primăria Pașcani în parteneriat cu Asociațiile CineCultura București și ”Șansa 2010” din Pașcani. 

 

Related posts

Cea MAI SCUMPĂ ȘAMPANIE din lume a fost „SPARTĂ” într-un club de fițe din Mamaia! Te IA AMEȚEALA când afli CÂT COSTĂ

Redacția

Cine este tânăra care a pus România pe harta frumuseţii mondiale. Maramureşeanca a câştigat Miss Tourism 2023, la Shanghai

Redacția

De ce este dificil să integrezi un covor negru în living și cum poți face acest lucru cu succes

Redacția
Încarcă...