RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Bulgaria, o țară care atrage români în mediul de afaceri (P)

 

Bulgaria este o țară în care impozitele sunt mici, costurile cu forța de muncă sunt scăzute, iar în plus există și alte stimulente care au atras oamenii de afaceri români. Românii sunt motivați să-și deschidă afaceri în Bulgaria, în ultimii ani s-a observat interesul românilor pentru această țară.

  

 

Asta nu înseamnă că lucrurile sunt simple, că nu apar probleme, că este 100% sigur că orice investitor străin se va îmbogăți în Bulgaria, sau că va obține profit din orice. Nu întotdeauna investițiile în mașini, locuințe frumoase sau bunuri pot aduce prosperitate și o viață mai bună. Cei care au succes au înțeles deja că Bulgaria se concentrează acum îndeosebi pe investiții mai puțin dăunătoare. De exemplu Bulgaria își dorește ca prioritatea sa principală să fie atragerea investitorilor străini în  turism și domeniul tehnologiei informației.

Românii se simt atrași în mediul de afaceri din Bulgaria pentru că în această țară au mai multe avantaje ca în România:

·         Taxele sunt mici ceea ce este important pentru a face încasări la profit

·         Salariile sunt reduse la angajați, deci costurile cu forța de muncă sunt reduse și ele

·         Chiriile sunt mai mici comparativ cu cele din țara noastră

·         Impozitul este de 10%, ceea ce ajută la creșterea cifrei de afaceri

·         Prețurile sunt bune la materii prime, impozitul este de 5% pe dividente

·         Nu este obligatorie depunerea de declarații fiscale trimestrial

·         Nu există riscuri valutare pentru că în Bulgaria cursul monedei este reglementat de stat.

Datorită regimului fiscal bun, antreprenorii români aleg să facă afaceri în Bulgaria. În prezent, Bulgaria a devenit una din țările din Uniunea Europeană care atrage românii în mediul de afaceri. De asemenea sunt și firme din alte țări europene care decid datorită avantajelor să se mute în Bulgaria. În acest fel numărul de firme care sunt deja înregistrate în Bulgaria și care deja își desfășoară activitatea a crescut anul trecut, dar și în acest an.

Dacă și tu îți dorești să faci afaceri în Bulgaria (probabil pentru că rata impozitului pe profit este de 10% și taxa TVA stabilă) trebuie să fii hotărât, curajos, plin de inițiativă și capabil să faci față provocărilor economice din această țară. Un mare avantaj în Bulgaria, alături de cele prezentate mai sus, este faptul că  sistemul bancar este stabil. Cele mai bune domenii pentru afaceri în Bulgaria sunt: turism, distribuție de combustibil, vânzarea cu amănuntul, imobiliare, construcții, metalurgie și altele.

Pentru a fi sigur că începi cu dreptul în afaceri este bine să fii informat, să apelezi la sfaturile unui avocat în Bulgaria care să vorbească limba română și engleză. Ca om de afaceri ai nevoie de servicii juridice în Bulgariade asistență, înființare firme și alte servicii mai complexe pe care ți le poate oferi doar un om cu experiență, cum este domnul avocat Denislav Marinov – membru al baroului Ruse. Acest avocat vorbește engleză, română și rusă, oferă servicii juridice rapide, corecte, îndeplinite întotdeauna la timp. Are experiență în Drept Penal, Drept Administrativ, Dreptul Muncii, Drept de Proprietate.

Cu ajutorul avocatului poți înregistrata mai rapid societatea comercială în Bulgaria, obținând și sfaturi foarte bune pentru forma juridică adecvată activității pe care vrei să o realizezi. Avocatul va ține cont de interesele tale și de planul tău de afaceri în alegerea obiectului de activitate pentru societatea comercială. De asemenea te poate ajuta cu întocmirea unor contracte de muncă, convenții, fișe de serviciu, procese verbale și alte acte ce țin de Dreptul Muncii. Pentru bunurile imobiliare, avocatul te poate ajuta cu diferite contracte și actele notariale.

În cazul unor acte emise de autoritățile de stat din Bulgaria, avocatul îți poate spune cum să procedezi dacă ai nevoie de contestație pe cale judiciară sau administrativă.

În cazul în care ești victima unor infracțiuni poți fi reprezentat și apărat în instanță de acest avocat care este specializat în Drept Penal. Cel mai sigur este să fii reprezentat în fața instanțelor sau a altor instituții de către un avocat cu experiență în domeniul civil, penal, administrativ, comercial, fiscal, contabil, imobiliar, dar și în diferite proceduri în fața unui judecător de infracțiuni minore sau majore.

Alte servicii oferite de un avocat sunt: contracte de afaceri cu parteneri străini, contracte sociale, contracte de închiriere, contracte de distribuție și livrare a unor mărfuri, contracte privind cedarea bunurilor, contracte de risc, întocmirea de procese, depuneri de cereri și mule altele.

Toate aceste servicii juridice sunt oferite de avocatul Denislav Marinov. Apelează cu încredere la serviciile sale dacă îți dorești un avocat expert juridic, care își desfășoară activitatea cu cea mai mare seriozitate și este responsabil pentru clientul său, pentru munca sa. Tot ceea ce îi încredințează clientul este păstrat strict confidențial, în toate problemele poate găsi pe cale legală o rezolvare. În concluzie dacă ești în căutarea unui avocat bun, îl poți găsi pe site-ul avocatului de care am spus mai sus.

 

 

Related posts

CFR-iştii intră în grevă

Redacția

Furtunile ar putea scumpi asigurarea locuinţelor

Redacția

Pensiile au fost recalculate! Pensionarii primesc diferențe de bani în perioada 11-15 aprilie 2019, prin mandat poștal

Redacția
Încarcă...