RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Pacienta care a câştigat un proces cu medicii săi cere sechestru pe averea acestora

O femeie din Iaşi care, recent, a obţinut o sentinţă favorabilă într-un dosar de malpraxis a formulat o solicitare prin care le-a cerut judecătorilor să pună sechestru pe averea unor medici de familie.

Valeria C. a formulat cererea de de sechestru asigurator împotriva medicilor Armand şi Liliana Daneliuc, însă prima instanţă i-a respins cererea. 

  

Nemulţumită, ieşeanca a formulat apel, iar procesul urmează a se relua la Tribunal. Valeria C. i-a dat în judecată pe cei doi medici pentru o reţetă pe care aceştia i-au eliberat-o greşit, motiv pentru care ieşeanca s-a intoxicat cu un medicament periculos. La finele procesului, Judecătoria Iaşi a decis ca medicii să achite daune morale de 70.000 de euro pacientei.

„Astfel, au fost probate starea de rău provocată reclamantei, care a necesitat internare de urgenţă, tratament şi apoi supraveghere pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni, consultaţii şi analize ulterioare, consecinţele fizice ale tratamentului defectuos fiind remise abia la începutul lunii martie 2015. De asemenea, deşi nu s-a reţinut primejduirea concretă a vieţii reclamantei, s-a putut reţine o periclitare potenţială a vieţii acesteia“, au motivat judecătorii care au acordat daunele morale. Într-un răspuns oferit ziarului, medicii de familie au precizat că sentinţa Judecătoriei, care nu e definitivă, nu este corect. Cei doi au formulat, de altfel, apel, împotriva sentinţei.

„Această hotărâre constituie şi un precedent periculos, transformând persoanele fizice, identificabile cu CNP (nu entităţile juridice, cabinete medicale/pitale etc) în veritabile ţinte în cazul unor litigii de aceeaşi natură. În acest caz, rugăm a se vedea întreaga jurisprudenţa pe speţe similare când, autorii actului medical au fost obligaţi la plata despăgubirilor, şi nu persoana fizică. Ne întrebăm care mai este utilitatea poliţelor de asigurare pe malpraxis încheiate de cabinetele medicale“, ne-au transmis medicii, prin intermediul avocatului lor, Adrian Fetcu. 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Marocanul: “Nu am ucis. E o coincidenţă”. Poliția: “El e criminalul”!

Redacția

Bărbat diagnosticat cu malarie, internat la Spitalul Municipal Pașcani. Starea de sănătate s-a agravat și a fost transferat la Iași

Redacția

Un ieşean organizează excursii pe Everest, la 4.130 de metri: zbor cu parapanta și băi termale. Prețul pleacă de la 3000 de euro

Redacția
Încarcă...