RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Ce îi motivează pe tineri? Banii? Celebritatatea? Sau numărul de like-uri de pe Facebook?

În general, adolescenţa este văzută drept una dintre cele mai minunate perioade din viaţă, unde orice greşeală trebuie să aibă o scuză plauzibilă. Cu toate acestea, ea poate părea pentru unii, o adevărată tortură, venită din partea părinţilor.

 

 

  

Această perioadă a vieţii reprezintă etapa în care tinerii doresc să îşi asume riscuri şi sunt în căutare de aventură, de orice lucru nou, fie că este corect sau nu.

Putem spune că generaţia actuală se defineşte prin tehnologie şi faimă. Dacă dispui de o bună situaţie financiară şi dacă ai acces la o vastă gamă de tehnologii, atunci sigur nu îţi lipseşte nimic pentru a te afla în centrul atenţiei.

“Ce nu ai fotografiat şi postat, e ca şi cum nu s-ar fi întâmplat” acesta pare a fi motto-ul adolescenţilor din zilele noastre. Este ca şi cum ei s-ar afla într-o competiţie continuă în lumea virtuală: cine e mai bine îmbrăcat, cine are cei mai cool prieteni, cine și-a luat ultimul model de Iphone, și cine merge în cele mai exclusiviste vacanțe.  

S-ar părea că tinerii simt nevoia de a fi acceptaţi într-un grup, da a se face văzuţi , de a fi iubiţi şi apreciaţi de cei din jurul lor. Din acest motiv, pun accentul în special pe interacţiunea cu mai multe grupuri de prieteni. Cu cât sunt mai mulţi în listă, cu atât creşte numărul de likeuri, şi deci, notorietatea.

Aşadar, în această democraţie a internetului , plină de pseudo-prieteni, adevărul a ajuns să nu mai valoreze nimic, iar unele principii s-au pierdut cu timpul. Astfel, Google a devenit cel care poate rezolva toate problemele, care poate oferi un răspuns la orice întrebare. Pe de altă parte,  părinţii şi cei apropiaţi sunt văzuţi drept cei nemulţumiţi, care îi judecă şi îi critică în orice situaţie. 

 

Related posts

Ce s-ar putea petrece pe scena politică locală în 2014?

Marius Parteni

False interese și disperare!

Marius Parteni

Breiching Niuz: Primarul Dumitru Pantazi a fost văzut astăzi în Primărie! Funcționarii cară cu roabele actele pentru a fi semnate de edilul șef!

Răzvan Grecu
Încarcă...