RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Datornicul pășcănenilor taie apa, celălalt datornic îl susține! Referendumul e singura soluție în această criză!

ApaVital a oprit apa la câteva blocuri din Pașcani din cauza unor datorii. Primăria nu face nimic împotriva operatorului care refuză să plătească redevența!

Cam asta e concluzia după ziua de astăzi în care s-a împlinit termenul legal în care ApaVital avea obligația să achite contravaloarea redevenței facturate de Primărie în luna decembrie (992.000 de lei), însă în loc să plătească a arătat, încă o dată, cum se comportă cu datornicii săi: îi debranșează!

Dacă lucrurile ar fi corecte, de mâine administrația locală ar trebui să debranșeze ApaVital de la rețele municipalității de apă-canal. Însă pentru a putea face așa ceva, la Primărie ar trebui să existe un primar corect. Cum însă Dumitru Pantazi, prin firma sa, a țepuit bugetul local cu 2.045.000 de lei, slabe speranțe să se înfrățească cu cei cinstiți.

  

Am vorbit astăzi și cu Ioan Toma, șeful ApaVital, și foarte probabil și al lui Dumitru Pantazi, după cum s-a comportat și se comportă edilul în scandalul dintre operator și pășcăneni.  Acesta mi-a declarat că nu va plăti factura transmisă de Primărie, deoarece el a investit mai mult în Pașcani (?!) așa că vrea o compensare. Oricum, tot Toma a spus-o, redevența a fost calculată greșit de Primărie și deci nu o va plăti.

Am vorbit astăzi și-n Primărie. De mâine se trimite somație către ApaVital, iar apoi justiția. De ce nu ieșim din acest contract este întrebarea adresată de mine și la care funcționarii au arătat cu degetul către primarul Dumitru Pantazi.

Consilierul Ioan Danu (ALDE) a făcut un proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum în care pășcănenii să spună dacă sunt de acord cu delegarea servicului de apă-canal către ApaVital. Nici nu se putea un moment mai bun: acum cetățenii știu și cum a fost cu operatorul Prest Serv Apa și cum e cu ApaVital. Deci pot da un răspuns în cunoștință de cauză.

Danu a mai spus că-i trebui încă 6 semnături pentru ca proiectul său să intre pe ordinea de zi. Este o cerință minimală a legii, o treime din numărul mandatelor poate iniția un referendum. Poate și primarul, dar după cum am arătat mai sus el joacă în cealaltă echipă.

Danu are deja 3 semnături cu tot cu a sa: Ștefan Voinea (UNPR) și Benone Mihuț (PSD). Mai trebuie 4, însă cum Eugen Chiriac (PNL) a spus că susține și el acest proiect, mai rămân de strâns doar 3. Marius Pintilie și-a exprimat și el acordul, în luna decembrie, dar ar mai trebui să convingă doi colegi de-ai săi.

Problemă de logică și bun simț: dacă redevența nu este plătită, iar împrumutul prin care s-au reabilitat rețelele de apă-canal este plătit din banii pășcănenilor recte bugetul local, atunci se cheamă că serviciul este finanțat de cetățeni și deci, ei ar trebui să decidă cine să-l opereze! Astfel că referendumul nu este doar singura soluție, ci și cea corectă!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Întrebarea al cărei răspuns închidea dosarul „AgroComplex”

Răzvan Grecu

NewsPascani nu a mințit: apa furnizată fără contracte nu vă poate fi imputată dacă nu vi se eliberează facturi

Răzvan Grecu

Instigare la ce, domnule Pantazi? La democrație?

Răzvan Grecu
Încarcă...