RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

ApaVital a pierdut deja războiul la Pașcani

Mitingul ce a avut loc duminică, a pecetluit soarta războiului dintre ApaVital și pășcănenii nemulțumiți de operatorul ieșean. Însă, lovitura de grație și-a aplicat-o operatorul singur, astăzi, atunci când a arătat deopotrivă aleșilor locali, dar și cetățenilor, dacă mai era nevoie, poziția de forță pe care o va adopta dacă va rămâne la Pașcani.

Răzbunarea pe liderii mișcării anti ApaVital, va conta decisiv în opțiunea votului aleșilor locali. Cred cu tărie în ce spun acum, pentru că altfel trăim cu susul în jos și acceptăm ca un operator să pedepsească discreționar pe oricine nu este de acord cu practicile sale. Ori asta este profund nedemocratic, și oricât de fidel – partidului sau omului politic ce te-a pus pe niște liste – ești, tot trebuie să te revolți și să iei măsuri.

  

La 25 de ani de la revoluție, asistăm la Pașcani la un alt tip de represalii împotriva celor, care îndreptățiți de Constituție și lege, au curajul de a ieși în stradă pentru a-și cere drepturile. Că au dreptate sau nu au dreptate, nu contează. Este dreptul lor fundamental, alături de cel de a trăi, binențeles, dacă au apă.

În `89 s-a încercat potolirea dorinței de a gândi liber și de a manifesta liber cu gloanțe și obuze trase din armament militar. Acum se folosește mopsul și autogenul, însă efectul este similar: pedepsirea celor ce gândesc și, mai grav, se exprimă liber.

Nu se poate tolera șicanarea, la nesfârșit, de către cei de la ApaVital, a liderilor celor ce ies în stradă. Nu se poate accepta ca cel ce deține monopolul apei la Pașcani să sisteze apa și pășcănenilor ce au contract, doar pentru a se răzbuna pe Radu și Moțatu.

Iar obligarea celor ce locuiesc la U1-3 să plătească de trei ori consumul înregistrat, deoarece în luna ianuarie s-au rebranșat singuri, este un alt abuz de care aleșii locali vor ține cont. Mai ales că oamenii s-au rebranșat la sugestia viceprimarului Vasile Axinte și ascultând de poziția publică a primarului Dumitru Pantazi cum că ApaVital operează ilegal și, drept consecință, debranșările nu au temei juridic.

Partea bună însă, din tot acest scandal, este că aleșii locali se dezmeticesc și-și dau seama că nu pot asista la aceste abuzuri fără a interveni. Am semnale că încă doi consilieri ce au votat în favoarea ApaVital, mânați de dorința de a face bine comunității în care trăiesc, și-au schimbat opinia, după ce au constatat că pășcănenii sunt supuși unor abuzuri inimaginabile în momentul votului din mai 2014.

Probabil că exemplul celor doi îl vor urma și alții, de altfel, faptul că primarul amână să convoace ședința ordinară de Consiliu Local pentru a dezbate proiectele pro ApaVital, îmi întărește convingerea că operatorul ieșean a pierdut războiul cu pășcănenii. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Actualitatea TV este alături de pășcăneni şi mediul de afaceri în lupta cu ApaVital Iași

Răzvan Grecu

Cultura nu este un pericol, însă prostia da!

Răzvan Grecu

Întrebarea al cărei răspuns închidea dosarul „AgroComplex”

Răzvan Grecu
Încarcă...