RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Lovituri dure în PSD Iaşi. Nichita îi pune la colţ pe Răţoi şi Constantinescu pe subiectul ApaVital

Scandalul a fost declanşat de „războiul apei“ de la Paşcani. Gheorghe Nichita şi Cristian Stanciu i-au pus la colţ pe parlamentarii Florin Constantinescu şi Neculai Răţoi.

 
Războiul apei de la Paşcani a fost tranşat pe linie de partid, cu uşile închise. Principalul subiect la şedinţa de ieri a Biroului Politic Judeţean al PSD a fost reprezentat de conflictul care îi opune la Paşcani pe fostul furnizor local de servicii de apă-canal, Prest Serv Apa şi societatea ieşeană ApaVital.
 
„În Consiliul Local Paşcani, de ceva timp se discută în con­tradictoriu, punându-se în pericol inves­tiţiile europene în sistemul de apă-canal. I-am lăsat să ia singuri deciziile, dar de la o problemă administrativă s-a ajuns la lupte interne care nu duc nicăieri şi care sunt atât în defavoarea partidului, cât mai ales a po­pulaţiei Paşcaniului. La Paşcani, locuitorii au votat masiv PSD, nu USL. Ca partid, avem o mare răspundere. Este nevoie de o abordare pragmatică a situaţiei, nu de una populistă, cum este din păcate cea a senatorului Florin Constantinescu sau a deputatului Neculai Răţoi. Pantazi este un primar în care cred, dar are nevoie de susţinerea totală a partidului. Discuţiile de acolo pun în pericol un serviciu public vital pentru păşcă­neni“, a declarat primarul Gheorghe Nichita, liderul filialei judeţene a PSD.
 
Dezbaterile din cadrul organismului de conducere a PSD s-au finalizat cu susţinerea menţinerii ApaVital ca operator al serviciilor locale de apă-canal. CL Paşcani urmează să se întrunească imediat după Paşte într-o şedinţă extraordinară dedicată problemei apei, după ce la ultima şedinţă ordinară proiectele de hotărâre privind revenirea serviciului de apă-canal din municipiul de pe Siret în gestiunea ApaVital au fost retrase de pe ordinea de zi. Conform unor surse apropiate discuţiilor de ieri, alternativa ar fi sancţiuni extrem de dure pe linie de partid, mergând până la excluderea lui Răţoi, Constantinescu şi a unor consilieri locali din PSD.
 
„Pe scurt, au fost analizate cele două variante. Prest Serv Apa înseamnă un preţ mai mic deocamdată, dar cu pierderi imense, datorii foarte mari şi o infrastructură depăşită. ApaVital înseamnă un preţ al apei ceva mai ridicat, dar o capacitate investiţională incomparabil mai mare. Pe termen scurt vor exista nemulţumiri, dar beneficiile pe termen lung sunt evidente. Nu mai este loc, în sistemul actual, de «republica Paşcani». Un operator mic nu va putea face niciodată la Paşcani ce poate face ApaVital“, a apreciat liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu.
 
La discuţiile de ieri au fost chemaţi şi principalii susţinători ai menţinerii Prest Serv Apa ca furnizor de servicii de apă-canal, Florin Constan­tinescu şi Neculai Răţoi. Contactaţi telefonic, cei doi au negat că ar fi participat la discuţii. „Nu am fost la şedinţă. Chiar nu ştiu despre ce s-a discutat. Nici nu am discutat cu nimeni pe urmă“, a spus Răţoi. „Nu am ajuns la şedinţă, că nu mi-a permis programul. Dar întrebaţi-i pe cei care au fost acolo: primarul, viceprimarul, Răţoi“, a răspuns Constantinescu la întrebarea referitoare la conţinutul şi concluziile şedinţei BPJ.
 
Membri ai PSD au confirmat prezenţa la şedinţă a primarului Pantazi şi a deputatului Răţoi, Constantinescu absentând. Cei doi au venit separat la discuţii şi nu au stat în sediul partidului în acelaşi timp. „Sunt sub control judiciar. A fost Răţoi la discuţii, iar după ce a plecat, a fost sunat Pantazi, care era prin oraş şi aştepta“, a explicat un membru al PSD, sub protecţia anonimatului.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Peste 24,7 milioane lei, subvenţii virate în contul partidelor politice în luna decembrie

Redacția

PSD, Mircea Diaconu și PNL, pe podiumul alegerilor europarlamentare de la Pașcani. Iată rezultatele finale

Marius Parteni

Primarul Pintilie: ”Vă rog pășcăneni să ieșiți la vot, să vă exprimați punctul dumneavoastră de vedere!” (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...