RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Concluziile discuțiilor care ar trebui să aducă “Pacea de la Pașcani”: Convenții individuale pe o perioadă de 3 luni, stația de Epurare preluată de operatorul județean. Primarul e de acord, unii consilieri nu (VIDEO)

Trei ore au durat discuțiile de astăzi de la Primăria Pașcani acolo unde au participat Cristian Adomniței, președintele CJ Iași, Victorel Lupu – vicepreședinte CJ, Dan Cârlan – prefectul județului, Dumitru Pantazi – primarul Municipiului Pașcani și consilierii locali. Concluziile desprinse la finalul întrevederii sunt acelea că primarul ar trebui să propună aleșilor locali o serie de proiecte de hotărâre prin care să se revină asupra deciziilor luate.

 

Vorbim în acest caz de revocarea hotărârilor prin care municipiul Pașcani s-a retras din ARSACIS și a denunțat contractul de delegare a serviciilor de apă către ApaVital Iași. Dumitru Pantazi, primarul municipiului, s-a angajat în fața șefilor județului să inițieze aceste hotărâri.

  

“Le voi fundamenta și voi explica motivele. Să știți că nu mă ascund”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.

Edilul local este și cel care a făcut primele declarații pe marginea discuțiilor de astăzi. El a subliniat că delegarea stației de epuare către ApaVital este unul din pașii care trebuie parcurși în ședința legislativului local care va avea loc pe data de 30 martie 2013.       

O altă înțelegere la care s-a căzut este modul în care operatorul ApaVital va încheia contractele de colaborare cu cetățenii din scările de bloc unde nu există. La fel ca atunci când când au început să opereze în Pașcani reprezentanții operatorului județean promit multe. Până când cetățenii se vor organiza în Asociații de Proprietari facturarea se va face în două variante, cu acordul ANRSC după cum a ținut să precizeze președintele CJ.

Acolo unde apometrele sunt scose pe casa scării se va încheia contract cu un reprezentat de scară, iar cu cetățenii convenții.

“Cel care își va asuma contractul nu va avea nici o obligație. Am discutat cu cei de la ApaVital să le asigure sprijin pentru citirea apometrelor“, a susținut Dumitru Pantazi.

 În blocurile unde cetățenii au apometrele în case se va încheia contract cu un reprezentant.

Acesta împreună cu angajații de la ApaVital vor face citirea apometrelor și vor stabili consumurile și costurile pe fiecare imobil. Tabelul va ajunge ulterior la ApaVital. Cetățenii se vor prezenta la casieriile instituției, vor achita cât au de plată în contul facturii emise pe numele celui care și-a asumat contractul“, a susținut și prefectul județului Dan Cârlan.

Prefectul a dat asigurări că proiectele de hotărâre care vor fi întocmite vor avea viza de legalitate a instituției pe care o conduce. Votul pe marginea discuțiilor de astăzi ar urma să fie dat în ședința din data de 30 martie 2015. Primăria are la dispoziție 3 luni de zile să determine populația să înființeze Asociații de Proprietari, iar cetățenii trebuie să își achite consumurile.

Menționăm faptul că mai mulți aleși au anunțat că nu vor da votul unor asemenea proiecte.     

{youtube}_SvvcdVTugg{/youtube}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

         

 

Related posts

Colectarea selectivă a deșeurilor câștigă teren în județul Iași

Redacția

Târgu Frumos: Ședință ordinară de Consiliu Local cu 16 puncte pe ordinea de zi

Oana Cordoneanu

Membrii Consiliului Local, interziși la ședințele unde primarul discută cu operatorul județean

Marius Parteni
Încarcă...