RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Politicienii joacă teatru: ApaVital rămâne în Pașcani!

Astăzi au avut loc ședințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local și deci nelipsitul teatru politic în fața jurnaliștilor și implicit a pășcănenilor.

 

 

  

După comisia juridică m-am lămurit în privința votului de mâine: ApaVital va rămâne la Pașcani! Mai mult, suspectez o înțelegere transpartinică între PSD și PNL pentru ca aceste proiecte de ieșire din ARSACIS și de denunțarea contractului de delegare a serviciilor de apă-canal către ApaVital, inițiate de societatea civilă, să nu treacă.

 Cu alte cuvinte, politicienii locali au pus în scenă o piesă de teatru prin care să convingă prostimea că fiecare partid are o diversitate de opinii, iar din păcate, proiectele au fost respinse la limită.

 Conform calculelor, vor vota cu pășcănenii doar 9 consilieri locali: Vasile Haldan, Benone Mihuţ, Vasile Bălău, Simona Palade, Bogdan Alexa, toți din PSD, Marius Pintilie, Vasile Anton din PNL, Dragoş Voinea din PPDD și Ioan Danu din PC. Restul de 10 împotrivă.

 Strâns, nu-i aşa? Un pic și pășcăneanul avea câștig în fața politicienilor. Ciudat dacă ne gândim că Neculai Enea a afirmat într-o emisiune la Actualitatea TV că va vota împotriva la ApaVital, iar unii dintre consilierii PSD până acum câteva zile urau ideea ca ApaVital să plece din Paşcani.

 Ce se vrea prin acest simulacru? Simplu: diluarea curentului negativ al populaţiei din Paşcani împotriva politicienilor, astfel încât demersul de strângere de semnături împotriva aleşilor locali să se estompeze.

 Ultima speranţă este referendumul promis de PSD, sper ca măcar aici să nu existe surprize.

 P.S. Ciudat, nu-i aşa?, cum a ajuns PNL să fie principalul vinovat de situaţia ApaVital! Dar aşa este în politică, politicienii versaţi sunt la putere, iar amatorii în opoziţie.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Problema câinilor comunitari a fost rezolvată la Pașcani!

Răzvan Grecu

Viceprimarul Vasile Axinte: un politician iresponsabil!

Răzvan Grecu

Consilierii locali fac playback pe bani publici

Răzvan Grecu
Încarcă...