NewsPascani.com
Comunicate de Presă

Comunicat de Presă: Achiziţionarea serviciilor de consultanţă financiară, pentru reflectarea fidelă şi reală a patrimoniului Unităţii administrativ-teritoriale a municipiului Paşcani, în situaţiile financiar-contabile

Au fost achiziţionate servicii de consultanţă financiară, în care au fost depuse 3 (trei) oferte pentru licitaţie. În urma evaluării ofertelor (criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut), a fost atribuit contractul de servicii SC Cabinet de Audit, Expertiză şi Consultanţă Financiară L.P.I. SRL Iaşi.

 

Astfel, începând cu data de 14 august 2012, conform contractului încheiat cu firma de consultanţă SC Cabinet de Audit, Expertiză şi Consultanţă Financiară L.P.I. SRL Iaşi, la nivelul municipiului Paşcani se efecuează un control privind:

Încadrarea bugetară a cheltuielilor, printre care: cheltuielile salariale, investiţiile, contabilizarea cheltuielilor şi încadrarea acestora în bugetul aprobat;

Mijloacele fixe şi obiectele de inventar.

În urma controlulul, care va dura 60 de zile de la data semnării contratului, prestatorul va prezenta rapoarte cu privire la situaţia financiar contabilă şi recomandările acesteia.

Verificările vor fi efectuate pentru perioada: ianuarie 2011 – iunie 2012.

  • Stadiul derulării Planului Integral de Dezvoltare a Municipiului Paşcani

În acest moment suntem în etapa de evaluare a ofertelor privind achiziţia de lucrări de construcţie la proiectul Reabilitare Infrastructură Străzi şi Pietonal în municipiul Paşcani;

Ofertele depuse pentru acest proiect de către firmele participante la licitaţie, au fost în număr de 9 oferte.

După finalizare evaluării ofertelor, comisia de evaluare va face publică lista firmelor participante, precum şi firma câştigătoare.

  • Procedura de achiziţie a Programului Guvernamental Lapte şi Corn. Numărul de elevi care beneficiază de acest program

Conform Legii nr. 6 din 2012 cu privire la modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96 din 2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din gradiniţele de stat şi şi private cu program normal de 4 ore.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare a produselor lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari se organizează la nivelul fiecărui judeţ.

De altfel, sumele aferente acordării drepturilor prevăzute mai sus se suportă de la bugetele locale ale judeţelor.

Ordonatorii principali de credite pentru efectuarea plăţilor către furnizori sunt preşedinţii consiliilor judeţene.

  • Pregătirea unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar. Strategia abordată de executivul local pentru rezolvarea problemelor înaintate de către directorii de instituţii

Miercuri, 29 august 2012 la Primărie a a vut loc o întâlnire cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ din municipiul Paşcani şi legislativul local – Primarul municipiului Paşcani, Administratorul Public şi Comisia de Învăţământ, Cultură din cadrul Consiliului Local Paşcani.

Au fost prezentate situaţiile unităţilor de învăţământ, iar singurele şcoli care au probleme la începerea anului şcolar 2012 – 2013 sunt Şcolile din Gâşteşti şi Blăgeşti – acestea au primit autorizaţie sanitar – veterinară provizorie, datorită grupurilor sanitare neconforme.

De altfel, raportul privind stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar 2012-2013 a fost prezentat în şedinţa de Consiliu Local din data de 30 august 2012 de către doamna consilier Gabriela Nedelcu.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PAŞCANI

Str. Ştefan cel Mare, Nr.16, cod: 705200 – PAŞCANI

Telefon: 0232.762.300; Fax: 0232.766.259

e-mail: office@primariapascani.ro

ascani.ro

Related posts

28 de elevi de la Colegiul ”M. Sadoveanu” au participat la Tabăra de vară „Floare de Colț” –Durău

Redacția

Comunicat de presă: Doamnele din PP-DD au declarat război indiferenței

Redacția

Preşedintele CJ Iaşi suspendat din funcţie prin ordin al prefectului Dan Cârlan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site