RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Incompetență! Primarul Dumitru Pantazi a dat banii pășcănenilor pe un proiect greșit! Reabilitarea Palatului Cantacuzino întârziată cu câteva luni din acest motiv!

Sporul de 25% pe care îl încasează atât primarul Dumitru Pantazi, cât și viceprimarul Gabriela Nedelcu, nu pare a fi un stimulent eficient pentru ca cei doi să fie motivați să-și facă treaba bine în implementarea proiectelor europene. Aceștia nu au verificat proiectul tehnic privind reabilitarea Palatului Cantacuzino, deși lucrarea fusese plătită din bani publici, și l-au prezentat în plenul Consiliului Local cu greșeli grave, care în final au dus la anularea licitației prin care se dorea angajarea constructorului pentru acest obiectiv.

Explicațiile cu privire la această situație au venit după ce NewsPascani.com a scris săptămâna trecută despre faptul că licitația pentru Palatul Cantacuzino a fost anulată de Primărie, din motive necunoscute la acea dată. Astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Dumitru Pantazi recunoaște că proiectul privind reabilitarea Palatului Cantacuzino conține erori și a explicat că documentul a fost trimis spre revizuire proiectantului.

Doar că și comunicatul primarului conține erori grave. Acesta susține că licitația a fost suspendată, deși aceasta a fost anulată, și că ea va fi reluată, deși acest lucru nu se mai poate, conform procedurilor fiind obligatoriu ca modificările proiectului să fie aprobate de consilierii locali și mai apoi să fie organizată o nouă licitație.

„În cazul proiectului <<Reabilitarea, conservarea și revitalizarea Palatului Cantacuzino –Pașcanu și a terenului aferent>> a fost întocmit proiectul tehnic de către o firmă specializată în proiectarea lucrărilor pentru monumente istorice, firma selectată în urma unei licitații, prin sistemul electronic de achiziții publice. După elaborarea proiectului tehnic s-au scos la licitație serviciile de executare a lucărilor, conform proiectului. În urma publicării caietului de sarcini au fost solicitate mai multe clarificări privind unele elemente decorative, arhitecturale, unele detalii legate de materialele de construcții. etc. Deoarece administrația locală este interesată ca lucrarile pentru acest monument istoric să fie de cea mai bună calitate s-a decis suspendarea licitatie, iar proiectul tehnic a fost transmis celui care a întocmit documentația pentru a adăuga toate datele solicitate din clarificări, urmând sa fie reluată licitația”, se arată în comunicatul de presă remis de Primărie.

  

Reamintim că săptămâna trecută pe această temă și viceprimarul Gabriela Nedelcu a gafat grav. Aceasta a susținut într-o emisiune televizată că licitația de la Palatul Cantacuzino este în desfășurare, deși aceasta fusese anulată de două zile.

Related posts

Municipiul Pașcani a fost nominalizat la competiţia campioni în regiunea de Nord Est

Redacția

Află cine sunt funcționarii care te vor verifica dacă ai casa asigurată!

Răzvan Grecu

Raed Arafat a explicat în ce condiții poți să ieși din localitate după 15 mai

Redacția
Încarcă...