NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Incompetență crasă! Bazinul de înot a fost blocat de șefii Primăriei Pașcani. Cine răspunde pentru asta? (DOC)

NewsPacani.com și Actualitatea Tv vă prezintă astăzi noi dovezi, care vin în susținerea afirmației că șefii Primăriei Pașcani au blocat din incompetență proiectul privind construirea unui bazin de înot didactic, în incinta Complexului Sportiv Municipal. Cu ajutorul celor din Compartimentul Strategie și Comunicare, din cadrul Companiei Naționale pentru Investiții, vă arătăm data când a fost depusă prima parte a documentației finale.

Din răspunsul primit în data de 3 august 2020, aflăm că Primăria Pașcani a transmis către CNI extrasul de carte funciară, cu privire la amplasamentul bazinului de înot, în data de 21 iulie 2020. Aceste informații sunt menționate și în răspunsul trimis către Primăria Pașcani, pe 29 iulie 2020.

Ca dovada incompetenței să fie una și mai mare, Primăria Pașcani trimite o adresă către Compania Națională de Investiții în data de 9 iulie 2020, unde se interesează de stadiul acestui proiect. Cel mai probabil, între data trimiterii cererii și răspunsul primit, șefii Primăriei au citit răspunsul publicat de jurnaliștii NewsPascani.com și Actualitatea Tv, primit de la aceeași instituție în data de 13 iulie, în care era specificat că documentația proiectului nu este una completă.

După depunerea extrasului de carte funciară, în data de 21 iulie 2020, Primăria Pașcani este informată în răspunsul din 29 iulie 2020 că a completat documentația, fiind încheiate procedurile pentru prima etapă.

Pentru a putea intra în Consiliul Tehnico-Economic, municipalitatea trebuie să emită certificatul de Urbanism, avizul de principiu privind asigurarea utilităților și studiul topografic.

Cum ne-au acuzat pe nedrept!?

Discuțile pe marginea bazinului de înot au apărut după interpelarea consilierului Claudiu Bodoașcă (PNL) din luna iunie. Atunci primarul sau viceprimarul nu au avut nimic de spus. Jurnaliștii Newspascani.com și Actualitatea Tv au solicitat informații publice Companiei Naționale de Investiții, din care a rezultat că documentația nu este una completă.

Acuzați de incompetență în articolele publicate, șefii Primăriei publică pe facebook în data de 22 iulie, o serie de precizări pline de acuze nefondate la adresa jurnaliștilor, care au arătat cum a stat proiectul pe loc timp de un an.“După ce au fost trimise și astăzi documentele, conducerea Municipiului Pașcani a vorbit la CNI și dosarul este bun, iar obiectivul de investiții rămâne pe lista de investiții a administrației locale. Facem apel la presa locală să nu mai dezinformeze și să prezinte situația reală! Înțelegem orientarea politică a lor, însă informațiile trebuie prezentate în mod corect!”, se arată în postarea din 22 iulie.

Pe data de 29 iulie 2020 Primăria Pașcani primește o nouă adresă de la CNI din care rezultă ce documente mai are de pregătit.

Precizăm că reprezentanții Consiliului Local al municipiului Pașcani au aprobat cu unanimitate toate proiectele ce priveau construcția unui bazin de înot, ultima hotărâre fiind dată în luna mai 2019. De atunci și până la data de 21 iulie 2020, șefii instituției nu au reușit să depună documentele care certificau amplasamentul terenului.

Este foarte probabil ca primarul, viceprimarul și administratorul public să fi așteptat ca altcineva să le facă treaba, deși au salarii de peste 12.000 de lei, lunar.

În aceste condiții, iubitorii acestui sport trebuie să facă naveta în alte orașe din zona municipiului.

https://newspascani.com/wp-content/uploads/2020/08/raspuns-CNI-3.08.2020.pdf

Advertisements

Related posts

Administrația cheamă directorii la raport pe subiectul paza în școli

Marius Parteni

De vorbă cu strada (11 Ianuarie 2016): VOTUL, ULTIMA ARMĂ A CETĂȚENILOR?!

Redacția

Reguli noi pentru locatarii de la bloc. Ce se va schimba începând cu sfârșitul lunii septembrie

Redacția
Încarcă...