NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Incidența cazurilor de SARS CoV-2 la copii, în directă legătură cu incidența la adulți

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, unitate medicală suport COVID, s-a ajuns într-o zonă de palier în domeniul noilor cazuri de infectări cu virusul Sars CoV-2.

Managerul spitalului, Alina Belu, a declarat că se constată tulburări hematologice post-COVID la foarte mulți copii care au trecut prin boală.

Alina Belu: Pe zona roșie non-ATI avem 16 pacienți. Incidența se menține staționară, la nivelul săptămânii care a trecut. Sperăm să scadă. Patologia COVID la pacienții pedriatici rămâne cu manifestările digestive sau pulmonare. Ceea ce apare nou este patologia post-COVID. Avem pacienți care au trombocitopenii post-COVID – tulburări hematologice.

Alina Belu a adăugat că numărul de cazuri noi la copii este în directă legătură cu incidența de la persoanele adulte, virusul fiind transmis mai mult de la adulți către copii.

  

Alina BeluNoi am văzut o incidență crescută în momentul când la adulți a fost aceeși incidență crescută. Copiii stau în aceeși locuință cu adulții. În momentul când scade la adulți, constatăm și noi o incidență scăzută la copii. Ideal ar fi ca părinții să fie vaccinați și copiii să fie protejați, să ia măsuri de prevenire a infecției cu Sars CoV-2.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Spitalele fac pregătiri pentru valul 5. La Leţcani sunt 48 de paturi ATI

Redacția

Femeie salvată la Iaşi cu ajutorul unui donator din Baia Mare

Redacția

Iată tramvaiul modernizat la Paşcani care va circula în Iași (GALERIE FOTO)

Redacția
Încarcă...