NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Încercând să-şi scape concubinul, o femeie le-a spus judecătorilor că fiica ei visase agresiunea sexuală

O “mamă” a manifestat un comportament greu de imaginat. Deşi ea a fost cea care a reclamat faptul că una dintre fetiţe i-a fost agresată de concubin, ulterior, tot ea s-a dat peste cap pentru a-l scoate uscat din apă. 

Ea a ajuns să susţină că fetiţei i s-a năzărit, pur şi simplu agresiunea. “Chiar dacă ar fi adevărat că i-a cerut să îi pună mâna pe…, tot nu ar vrea să facă puşcărie”, a explicat ea procurorilor care au decis trimiterea în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Judecătorii au condamnat-o cu suspendare, apreciind că îşi poate îndeplini în continuare responsabilităţile materne.

La începutul anului 2019, separată de soţul său, Emanuela Parfeni se afla într-o relaţie de concubinaj cu Vasile Iovu. Femeia avea trei copii din timpul căsătoriei şi încă unul cu Iovu. Acesta îşi agresa frecvent concubina, fizic şi verbal. În urma unui astfel de episod, femeia a plecat de acasă pe 31 ianuarie 2019, împreună cu copiii.

A doua zi, şi-a trimis fata mai mare, în vârstă de 10 ani, înapoi acasă, pentru a aduce scutece şi lapte praf pentru mezină.

Advertisements
  

“Iovu a început o discuţie cu minora, dându-i de înţeles că dorea să întreţină relaţii sexuale cu mama acesteia. Apoi i-a spus că «dacă nu-i mă-ta, fac cu tine» şi a stins lumina, continuând să vorbească despre întreţinerea de relaţii sexuale. În timpul acestei conversaţii, C.A.M. s-a aşezat pe un scaun şi a început să plângă spunându-i lui Iovu că îi va spune mamei sale despre cele întâmplate, însă acesta i-a răspuns că lumea va râde tot de ea şi nu de el şi nu o va crede”, au reţinut judecătorii din rechizitoriul procurorilor.

Apoi, bărbatul i-a cerut fetiţei să-i atingă organul genital. Ştiindu-l violent, fetiţa a făcut-o, continuând să plângă. Bărbatul a chemat-o în dormitor pentru a întreţine relaţii sexuale, dar fetiţa a reuşit să fugă, povestind ulterior mamei şi bunicilor cele întâmplate.

Mama a anunţat poliţia, iar a doua zi a declarat că Iovu o sunase, recunoscându-şi fapta. Ulterior însă, ea s-a întâlnit cu Iovu, declarându-se de acord să-l ajute să scape de răspunderea penală. Reaudiată de procurori, a avut o atitudine oscilantă, dând declaraţii echivoce.

În final, şi-a schimbat declaraţia şi a spus că nu este adevărat şi că fiica sa ar fi visat incidentul. Trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului, femeia a recunoscut că minţise, mai ales că povestea sa nu era credibilă.

“Infracţiunea comisă prezintă o gravitate concretă, dat fiind că, aşa cum s-a arătat anterior, prin săvârşirea acesteia s-a urmărit sustragerea unui infractor care a fost cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală asupra unei minore în vârstă de 10 ani, neputându-se nicidecum reţine că infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate redusă”, au apreciat judecătorii.

Aceştia au luat însă în considerare faptul că femeia nu avea antecedente penale, avea o imagine bună în societate şi îşi regretase fapta. Chiar dacă prin atitudinea sa ea îşi expusese propria fiică unui risc imens, lăsat liber Iovu putându-şi repeta oricând comportamentul, femeia a beneficiat de clemenţă.

Advertisements

Ea a fost condamnată la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Până în acest moment, sentinţa Judecătoriei nu a fost atacată în apel. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

S-a trezit în casă cu un hoţ cu un cuţit în mână care intrase prin balcon

Redacția

Ultimii bani pentru terenurile agricole, plătiți fermierilor din județ

Redacția

Pregătiri pentru Sărbătorile Iașului

Redacția
Încarcă...