NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Începe şcoala, cu apă în căldare, toalete în curte şi lucrări neterminate. Bani pentru parlamentari s-au găsit!

Doar 80% dintre unităţile de învăţământ au autorizaţie de funcţionare. Sunt licee mari din Iaşi care nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

 

  

Peste mai puţin de o săptămână, şcolile din judeţ îşi vor deschide porţile pentru elevi, însă o parte dintre clădirile unor unităţi de învăţământ nu au încă autorizaţie de funcţionare.  

În prezent, activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Iaşi se desfăşoară în 1.470 clădiri, din acestea 921 de clădiri sunt destinate activităţilor cu elevii, iar 549 de clădiri au alte destinaţii. Astfel, în urma monitorizării activităţii privind stadiul obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare de la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, monitorizare realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, s-a constatat că dintre cele 221 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, doar 181 au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 40 nu au, fie pentru că sunt în derulare lucrări, fie pentru că nu există apă potabilă la nivelul comunei.

Şcolile care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare din cauza lipsei apei potabile sunt: Şcoala Gimnazială Popeşti, Hadâmbu, Poieni, Scânteia şi Grajduri, iar şcolile Liteni, Erbiceni, Popeşti, Hadâmbu şi Scânteia au grupuri sanitare exterioare. De asemenea, Şcoala Gimnazială Grajduri nu a primit autorizaţie din cauza clădirilor vechi în care îşi derulează activitatea. Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ciobanu” Andrieşeni nu are autorizaţie de funcţionare încă din 2016, când a fost retrasă în vederea remedierii unor deficienţe, lucrări care nu s-au finalizat încă, iar la Şcoala Gimnazială nr. 1 Comarna se află în proces de reabilitare. Şcoala Gimnazială „Ion Hăulică” Ipatele a fost reabilitată, însă nu a fost realizată recepţia lucrărilor, iar Şcoala Gimnazială Răchiteni trebuie reabilitată. În acest moment, doar 81,90% dintre şcolile cu personalitate juridică din judeţ deţin autorizaţie sanitară de funcţionare.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Iaşi: Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la maratonul de la UMF ‘Gr. T. Popa’

Redacția

MEC: Olimpiadele şcolare judeţene şi regionale, precum şi concursurile sportive – suspendate

Redacția

Crește valoarea burselor acordate de USAMV Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site