NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Începe restaurarea fostului Palat Mihail Sturdza. Cu cât contribuie Mitropolia

Guvernul a alocat 76 de milioane de lei pentru acest proiect, iar Mitropolia, 4 milioane.

Municipalitatea a publicat listele cu actele urbanistice eliberate în octombrie. La fel ca în ultimele luni, de pe liste lipsesc proiectele imobiliare de amploare, piaţa iniţiativelor noi fiind într-o relativă stagnare. Astfel, niciuna dintre autorizaţiile emise nu face referire la construirea de blocuri noi. În schimb, mai multe acte urbanistice au fost eliberate pentru ridicarea de locuinţe individuale. Totuşi, cele mai multe autorizaţii au vizat racorduri şi branşamente la reţele de utilităţi ale unor imobile noi sau în curs în construire.

Printre beneficiarii autorizaţiilor emise în octombrie s-a numărat şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: Primăria a dat undă verde lucrărilor de consolidare şi restaurare a imobilului fostului Palat Mihail Sturdza de pe str. Lozonschi (fosta Cloşca). Lucrările la monumentul istoric sunt finanţate de către Guvern care, vara trecută, a alocat peste 76 milioane lei în acest sens. În acelaşi timp, MMB va cofinanţa proiectul cu peste 4 milioane lei. În imobil funcţionează, de la începutul anilor 1990, Facultatea de Teologie Ortodoxă. Principalele lucrări vizează instalaţiile, înlocuirea tâmplăriei, recompartimentări parţiale pe toate nivelurile (demisol, parter, etaj şi mansardă) şi introducerea unui ascensor pentru persoane cu dizabilităţi.

Alte autorizaţii au mai fost emise pentru beneficiari precum Institutul Regional de Oncologie (continuarea unor lucrări autorizate în 2015), BNR (realizarea unui iluminat arhitectural la clădirea de pe pietonalul Ştefan cel Mare), Delgaz Grid (alimentări cu energie/gaz pentru diverse imobile), Parohia Sf. Ioan Botezatorul (continuare unor lucrări autorizate în 2013), Raiffeisen Bank (reamenajarea agenţiei bancare din Palas), RCS & RDS (amenajarea unor staţii fixe emisie-recepţie pentru comunicaţii electronice, relocări de reţele aeriene de fibră optică în subteran), Spitalul de Recuperare (reluarea unor lucrări de demolare a unor magazii), Brikston Construction Solutions (extinderea şi reamenajare a depozitului rumeguş din Zona Industrială), Iulius Real Estate (demolarea unor construcţii din zona de construire a Palas Campus) şi, nu în ultimul rând, Primăria Iaşi (supralărgirea bld. Tudor Vladimirescu în zona Facultăţii de Chimie).

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Microbuz în flăcări pe DN 28- Leţcani (VIDEO)

Redacția

Peste o sută de copii au fost agresați sexual și alte sute au trăit cel mai urât coșmar! Statistica DGASPC Iași dezvăluie adevărul

Redacția

Infirmiera prinsă în spital, în timpul serviciului, cu o alcoolemie de 3,43 „la mie“

Redacția
Încarcă...