NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că vineri începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august, informează AEP.

Sursa citată menţionează că în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Informaţiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro accesând linkul

radio iasi

Advertisements

Related posts

Victor Ponta a primit votul Organizației Municipale a PSD Pașcani pentru candidatura la funcția de Președinte al României

Răzvan Grecu

Președintele PSD Pașcani emisiune de promovare pentru Viorica Dăncilă, plină de minciuni!

Marius Parteni

Deputatul Axinte (PSD), Cristian Rățoi (PRO România) și USR Pașcani după votul de ieri, pentru alegerea președintelui!

Marius Parteni
Încarcă...