NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Incendiul din Piața Vale: În 2021 Olariu întreba câte incendii au fost în piețele din România de avem azi nevoia să eliberăm căile de acces!

Incendiul din Piața Vale ce a avut loc ieri, a adus în discuție, din nou, faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a amendat și notificat Primăria Municipiului Pașcani, în mai multe rânduri, deoarece căile de acces în astfel de situații sunt blocate cu tarabe.

Primarul Marius Pintilie a vrut să rezolve această problemă anul trecut, când a trimis mai multe somații de evacuare comercianților care blocau căile de accces din Piața Vale. Mai mult polițiștii locali i-au amendat, însă aceste măsuri nu au dus la rezolvarea situației.

Conflictul dintre administrația publică și cei care blocau căile de acces a culminat în anul 2021 cu momentul în care o femeie care deține un chioșc în piața din vale, a amenințat că-și dă foc dacă demersurile de evacuare inițiate de Primăria Municipiului Pașcani continuă. Incidentul s-a întâmplat la audiențele săptămânale ținute de primarul Marius Pintilie, în fiecare joi.

Incidentul care a dus la spitalizarea femeii, după ce a amețit de la diluantul cu care s-a stropit, a stârnit controverse pe rețelele de socializare. La una dintre postările care sprijineau acțiunea primarului Pintilie de a evacua comercianții care blochează căile de acces, a comentat consilierul local Sorin Olariu.

Advertisements
  

Deși ar fi trebuit să fie de partea municipalității și a legii care asigură siguranța cetățenilor împotriva incendiilor, consilierul Sorin Olariu s-a poziționat de partea comercianților care blochează căile de acces din Piața Vale.

Politicianul PMP spunea în 2021 că în România nu au fost atât de multe incendii în piețe, astfel încât la Pașcani să se elbereze căile de accces.

„Hai să fim serioși, câte incendii au fost în piețele din România de avem AZI nevoia să eliberăm căile de acces,” a comentat Sorin Olariu pe Facebook în data de 19 mai 2021.

Reamintim că ieri, în Piața Vale a izbucnit un incendiu într-o magazie improvizată din apropierea sediului administrativ din piața vale, dar și a centrului comercial din zonă.

Advertisements

Mai multe cartoane, haine, lădițe de la produse și saci au fost cuprinse de flăcări. Respectiva magazie aparține chiar Serviciului Administrația Piețelor, după cum a transmis viceprimarul Cristian Rățoi. Vorbim de materiale colectate ca urmare a acțiunilor de curățenie din piață.

Conform ISU Iași, incendiul a izbucnit de la un muc de țigară.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Acord de parteneriat încheiat între Primăria Pașcani, instituții de cultură și asociații, pentru evenimente ce se vor desfășura în 2022

Iulia Huțanu

Panta Mârzasca va fi reabilitată până în toamnă. 2,8 milioane lei valoarea proiectului ce va fi scos la licitație

Marius Parteni

Schimbări în procesul de solicitare a autorizaţiei de mediu

Redacția
Încarcă...