NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

“Incendiu” la Cantonul Silvic din Iorcani (FOTO/VIDEO)

Desfășurare de forțe în pădurea și cantonul Ocolului Silvic Iorcani. Cinci autospeciale și un echipaj de prim ajutor SMURD au fost solicitate, astăzi, să intervină în zonă pentru a interveni pentru stingerea a două incendii.

Din fericire, a fost vorba doar despre o simulare de incendiu, un exercițiu desfășurat de Secția de Pompieri Pașcani împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tătăruși.

Conform scenariului, flăcările au cuprins o suprafață de 200 metri pătrați  la litiera de pădure de foioase. Din cauza rafalelor de vânt, focul s-a extins la depozitul de furaje și la grajdul cantonului silvic. Pompierii au acționat așa cum ar fi făcut-o într-o situație reală. „Ne-am deplasat la exercițiu cu un număr de cinci autospeciale, două motopompe, 13 subofițeri. A fost o simulare de incendiu la nivelul unei păduri de foioase, la o suprafață de 200 mp. S-a constat că incendiul se manifestă la nivelul doborăturilor și a litierei. S-au stins focarele. Situația tactică numărul doi: în urma vântului puternic scânteiele au fost transportate la depozitul de furaje de la canton”, plutonier adjutant Lipovanu de la Secția de Pompieri Pașcani. 

Scopul principal al exercițiului a fost antrenarea echipelor de intervenție și a personalului pentru situația în care ar izbucni un incendiu la fondul forestier.

{youtube}9UvyEKaJ_Z8{/youtube}

loading...
Advertisements

Related posts

Beton rutier pe DJ 208O Ciohorăni- Cozmești (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Tătăruși, decembrie: Iluminat festiv,Târg de Crăciun și Festival de Datini și Obiceiuri

Oana Cordoneanu

Pagube însemnate la un atelier din Topile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site