RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Încă un vaccin anti-Covid ar putea să fie autorizat. Compania CureVac anunță ultima fază a studiilor

O altă companie farmaceutică germană, CureVac, anunță că a început ultima fază a studiilor clinice la scară largă pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul vine la scurtă vreme după ce vaccinul germanilor de la BioNtech, realizat în colaborare cu americanii de la Pfizer, a fost autorizat în Marea Britanie, Canada și Statele Unite. 

“Curevac începe faza globală 2b /3 a studiilor sale clinice necesare pentru autorizarea candidatului său la vaccin”, au anunţat luni reprezentanții CureVac într-un comunicat, preluat de Reuters.

 Laboratorul CureVac, cel care foloseşte tehnologia ARN mesager pentru vaccinul său, la fel ca Biontech şi Moderna, a anunțat că un prim voluntar a fost deja recrutat. Studiul se va face pe scară largă în Europa şi America de Sud cu peste 35.000 de participanţi, precizează compania.

Compania CureVac ar putea lansa pe piață un nou vaccin anti-Covid

A doua fază a studiilor clinice a fost lansată la sfârşitul lunii septembrie de laboratorul german, cu un studiu realizat în Peru şi Panama pe 690 de voluntari, notează AFP, citată de Agerpres. Rezultatele acestor studii nu sunt încă cunoscute, însă se aşteaptă să fie publicate în cursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2020, potrivit Curevac. Compania este unul dintre zecile de laboratoare care dezvoltă în prezent un vaccin împotriva noului coronavirus.

  

Compania a fost listată anul acesta la Bursa Electronică Nasdaq, 150 de milioane de dolari din fondurile strânse fiind utilizate pentru finanţarea acestui vaccin.

Comisia Europeană a rezervat 225 de milioane de doze din acest vaccin şi ar putea comanda până la 180 de milioane suplimentare “după ce vaccinul se va dovedi sigur şi eficace”.

Compania fusese în martie în centrul unei dispute diplomatice între Berlin şi Washington, guvernul german acuzând Statele Unite că au încercat să cumpere compania de biotehnologie.

digi24

Related posts

A ajuns la Urgenţe după ce a băut otravă pentru şobolani

Ema Roman

Guvernul a aprobat înființarea Registrului Național de Cancer

Redacția

Aceste alimente accelerează procesul de îmbătrânire

Redacția
Încarcă...