RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Încă un pas până la începerea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internațional Iași

A mai rămas doar un pas până la începerea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Iași.La Consiliul Județean a fost semnat, astăzi, contractul pentru finanțarea europeană, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a proiectului de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași.

La eveniment au fost prezenți Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatra, reprezentanții executivului și legislativului CJ, precum și reprezentanți ai IASI AirportValoarea totală a proiectului este de 447.270. 880,66 de lei cu TVA, iar valoarea totală eligibilă este de 303.253.941, 74 lei.

Le mulțumesc tuturor celor care au susținut proiectul de modernizare și extindere a Aeroportului. A fost o mare provocare, dar iată că, după multă muncă și un efort constant de echipă, am reușit să obținem finanțarea europeană care să asigure construirea terminalului T4 și dezvoltarea Aeroportului, practic dublându-i potențialul față de ceea ce avem astăzi, raportându-ne la numărul de pasageri procesați în principal, dar și la facilitățile cargo.Este un proiect de interes județean și regional, care va aduce imense beneficii financiare și sociale pentru comunitatea noastră. Faptul că am obținut finanțarea europeană demonstrează că proiectul este fezabil și că, așa cum am susținut de la început, a fost cea mai bună variantă pentru a asigura dezvoltarea aeroportului’’, a declarat Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.Contractul pentru finanțarea europeană a fost semnat de Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră.“T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa de 3,5 milioane pasageri pe an. Săptămâna viitoare va fi semnat și contractul cu S.C. STRABAG S.R.L., pentru serviciile de proiectare, elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor de modernizare.Termenul pentru proiectul tehnic este de 4 luni, iar pentru realizarea lucrărilor este de 12 luni. Practic în 16 luni ar trebui să avem finalizat noul terminal”, a precizat Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră.Proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași presupune, pe lângă construirea terminalului T4, și mărirea capacității de parcare, de la aproximativ 320 de locuri, la aproape 500 de locuri.

Related posts

O angajată a Spitalului Hârlău a murit în cumplitul accident rutier de la Cotnari. A fost luată la ocazie și a murit la 53 de ani, strivită între fiare

Redacția

Iași: Imagini surprinse pe camerele Salubris, urmate de amenzi mari date celor ce nu colectează selectiv gunoiul

Redacția

(VIDEO) Incendiu în Iaşi! Fumul s-a văzut în jumătate de judeţ

Redacția
Încarcă...