NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încă un faliment? Eco Salubritate are conturile blocate, însă primarul Pantazi pregătește documentația pentru a-i delega serviciul de transport public

Situație greu de înțeles în administrația publică pășcăneană. Primarul Dumitru Pantazi le-a solicitat subalternilor să lucreze în regim de urgență proiecte de hotărâre, în vederea delegării serviciului de transport public către Eco Salubritate S.A., care se află în acest moment într-un impas economic major.

Conturile societății sunt blocate de către Salubris S.A., administratorul depozitului de deșeuri de la Țuțora, pentru o datorie de peste 500.000 de lei. Suma provine din perioada în care Eco Salubritate S.A. presta în municipiu serviciu de salubrizare, iar aceasta a fost eșalonată, însă operatorul pășcănean nu a plătit sumele convenite la timp.

Intervențiile primarului Dumitru Pantazi de a debloca această situație s-au izbit de refuzul celor de la Salubris S.A. care au comunicat șefilor municipalității că vor debloca conturile după ce Eco Salubritate S.A. își va onora obligațiile la plată.

În acest condiții, fostul operator de salubrizare se află în situația dificilă de a nu a avea lichidități, astfel că soluția primarului Dumitru Pantazi este de a delega acestei societăți o activitate care produce bani lichizi. Cum R.A.G.C.L a intrat în faliment, iar în ultimii ani de zile a funcționat având conturile blocate, lichiditățile fiind asigurate de serviciul de transport public, această schemă financiară se vrea aplicată și la Eco Salubritate.

Informațiile obținute de NewsPascani.com sunt obținute neoficial, șefii municipalității refuzând apelurile telefonice pentru a lămuri situația. Mai mult, directorul de la Eco Salubritate S.A. și-a setat telefonul de serviciu să respingă apelurile jurnaliștilor de la NewsPascani.com.

Advertisements
Loading...

Related posts

Primul set de facilități fiscale a fost adoptat. Urmează agenții economici și chiriașii ANL

Marius Parteni

Doina Cucoș, lidera de sindicat de la Spitalul CF Pașcani: “Desființarea spitalelor CF un tun imobiliar ”. Dacă nu se revine asupra deciziei vor avea loc proteste ample în stradă

Răzvan Grecu

Când recuperează Primăria Pașcani zilele libere date de sărbătorile de iarnă

Oana Cordoneanu
Încarcă...