RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Încă patru cerșetori amendați de Poliția Locală. Avasiloaiei: legislația nu e suficient de severă!

În ultima săptămână, încă patru persoane au fost amendate pe raza municipiului Pașcani pentru cerșetorie. Ionuț Glodeanu, de 35 de ani, din Roman, Irina Elena Pădureanu, de 31 de ani, din Pașcani, Petru Ilie Judele, de 20 de ani, din Stolniceni-Prăjescu și Claudia Ciobotaru, de 29 de lei, din Ciohorăni, au primit amenzi contravenționale de câte 100 de lei fiecare.

Potrivit Legii 61/1991 privind conviețuirea socială, ordinea și liniștea publică, persoanele apte de muncă ce apelează la mila publicului sau determinarea unor persoane de a săvârși această faptă se pedepsește cu amendă contravențională de la 100 la 500 de lei. „Dacă legislația actuală ar fi mai severă, rezultatele ar fi mai vizibile în stradă”, spune insp. Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Locale.

Cerșetoria „tinde să devină un fenomen”

Avasiloaie a mai precizat că a cerut agenților să fie mai vigilenți și mai fermi în depistarea și sancționarea cerșetorilor, care prezintă un potențial risc social, și a cerut sprijinul populației. „Am stabilit ca agenții Poliției Locale să se implice în continuare în descurajarea acestui tip de faptă contravențională, care tinde să devină un fenomen, deoarece aceasta creează o imagine negativă orașului nostru. Mai mult, trebuie să avem în vedere că acești cerșetori pot deveni potențiali agresori sau chiar infractori. Cu perseverență, această acțiune va produce rezultate, însă considerăm că și noi în calitate de cetățeni trebuie să descurajăm orice tip de faptă contravențională, nu numai cerșetoria”, a declarat acesta.

  

Majoritatea celor sancționați contravențional obțin în instanță convertirea amenzii în ore de muncă în folosul comunității. Contravaloarea a 100 de lei este calculată la 8 ore (o zi) de lucru. De la începutul anului 2012 până la jumătatea lunii septembrie, Judecătoria Pașcani a dat 17 sentințe civile prin care amenzi contravenționale au fost transformate în 194 de ore de muncă în folosul comunității. Aceste pedepse se execută în localitatea de domiciliu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi condamnată la 3 ani de închisoare

Redacția

IGPR: Acţiune a poliţiştilor din toată ţara pentru siguranţa traficului rutier

Redacția

(VIDEO) Accident rutier comis de un ieșean care a urcat băut la volan

Redacția
Încarcă...