RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Încă o tură de licitații pentru lapte și corn – valoarea estimată este de 68 de milioane de lei

Administrația județului a reluat licitația pe acordul-cadru de furnizare și distribuție de fructe (mere), lactate și produse de panificație pentru preșcolarii și elevii din județ. Amintim că prima procedură a fost lansată pe 27 octombrie. Trei dintre cele 15 loturi – cu cele trei categorii de produse pentru fiecare din cele cinci zone în care a fost împărțit județul – au fost anulate din start, din lipsă de oferte. Alte câteva au fost „pierdute” la evaluare, respectiv toate ofertele pentru produse lactate, astfel că în deliberarea finală au mai rămas șapte oferte. Așadar, licitația a fost reluată săptămâna aceasta pentru opt loturi.

Procedura începe de la o valoare estimată totală de 68 de milioane de lei (cea de astă-toamnă pornise de la 104,4 milioane) și se referă la trei loturi de panificație (zonele I, II și V) și la toate cele cinci loturi de produse lactate.

Altfel spus, în urma primei proceduri, toți elevii din județ vor începe să primească în scurt timp fructe (mere). În privința produselor de panificație, cei mai norocoși sunt elevii și preșcolarii din zonele III – Hârlău, Podu Iloaiei, Tg. Frumos, Balș, Bălțați, Brăești, Ceplenița, Coarnele Caprei, Costești, Cotnari, Deleni, Ion Neculce, Lungani, Mădârjac, Oțeleni, Românești, Ruginoasa, Scobinți și Strunga (12.274 de elevi și preșcolari) – și IV, a municipiului Pașcani și a comunelor din jur: Al.I. Cuza, Butea, Ciohorăni, Cristești, Hălăucești, Hărmănești, Heleșteni, Lespezi, Mircești, Miroslovești, Mogoșești-Siret, Moțca, Răchiteni, Sirețel, Stolniceni-Prăjescu, Tătăruși, Todirești, Valea Seacă și Vânători (10.537 de copii).

Lactate, așa cum am menționat, se pare că nu vor ajunge la nici un copil în acest an școlar. Actuala procedură are ca termen de depunere a ofertelor 22 aprilie. Prețurile au rămas aceleași ca la prima licitație: 1,11 lei pentru porția de lapte de consum sau produse lactate fără adaus de lapte praf și 0,65 lei pentru porția de produse de panificație. Prețurile conțin TVA, dar și costurile de distribuție.

  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Şcoala începe pe 17 septembrie

Redacția

Gest caritabil al copiilor de la „Sadoveanu”

Redacția

Spectacol dedicat mamelor, la Clubul Copiilor Pașcani

Carmen Bălăceanu
Încarcă...