NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Încă o lovitură pentru un membru al clanului Nunucă din Moțca


Unul dintre autorii celui mai recent scandal de corupţie de la Curtea de Apel a fost refuzat de judecători.  Cererea de revizuire a lui Constantin Nunucă a fost respinsă de magistraţii Tribunalului.

Reamintim că procurorii DIICOT au primit informaţii că membri ai familiei Nunucă ar fi încercat să obţină o sentinţă favorabilă într-un dosar penal. Cel contactat de interlopi era fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani Viorel Maftei, acum pensionar. Constantin şi Elena Nunucă fuseseră condamnaţi la câte 3 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, interlopii au pus la care un plan care să le asigure eliberarea cât mai rapidă, cu ajutorul lui Alexandru Ionuţ Jugureanu, Ionuţ Florin Pavăl, Vasile, Neculai, Ştefan şi Dafin Nunucă. „Membrii grupului infracţional au identificat o persoană prin intermediul căreia l-ar putea influenţa pe Anton Dan, respectiv pe Maftei Viorel”, au spus procurorii DIICOT.

 Interlopii şi cu Maftei au pus la cale o întâlnire la restaurant cu Anton. Anchetatorii au spus că Maftei a primit 10.000 de lei, în mai multe tranşe, curcani şi vin. „Din declaraţia lui Maftei Viorel, rezultă că el l-a apelat pe Anton Dan pentru a-l întreba dacă este interesat de nişte produse alimentare, însă acesta nu a răspuns la telefon, astfel încât a restituit a doua zi partea de carne ce era destinată judecătorului. Ulterior, Nunucă Dafin a achiziţionat 25.000 de euro, doar în bancnote de 500 de euro, destinaţi oferirii unei tranşe iniţiale din mită lui Anton Dan – 20.000 euro şi răsplătirii lui Maftei Viorel”, au mai spus procurorii.

După respingerea contestaţiei în anulare, Maftei a restituit o parte din bani, 8.000 de lei, iar Dafin a încercat să momească alţi judecători. Acum, magistraţii Tribunalului au respins şi cererea de revizuire a lui Constantin Nunucă, pe care au considerat-o inadmisibilă.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii sunt invitați să participe la concursul “Poliţist pentru o zi!”

Redacția

Comisarul Zacornea, şeful de la Înmatriculări şi Permise Auto, depistat băut la volan

Redacția

Tâlhărie în această dimineaţă în apropierea Gării. Autorii au folosit spray lacrimogen şi i-au sustra victimei 700 de lei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site