NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Încă o localitate ar putea fi băgată în carantină. Prefect: În două zile au apărut 11 cazuri

Încă o localitate ar putea fi introdusă de autorități în carantină. Este vorba de comuna Ciuruleasa din județul Alba, unde în doar două zile au apărut 11 cazuri de COVID-19. Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat la Digi24 că DSP Alba a cerut carantinarea comunei, însă acest lucru va fi decis de comitetul pentru situații de urgență dacă mai apar și alte cazuri.

Au apărut 11 cazuri în două zile la Ciuruleasa. Propunerea DSP Alba a fost de carantinare. Propunerea se face către comitetul special pentru situații de urgență. Vom analiza. Nu cred că este cazul, dacă nu vom mai avea alte cazuri acolo”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Autoritățile au luat deja măsuri și au instituit filtre la intrarea și ieșirea din localitate, iar persoanele cu care au avut contact cele 11 cazuri confirmate au fost izolate.

Este o persoană care a venit din străinătate, dar a venit de mai mult de 14 zile. Dintre cei 11, 5 sunt internați, iar 6 sunt asimptomatici, acasă. Dacă se vor mai confirma cazuri ne vom consultat și vom decide ce propunera facem mai departe”, a mai declarat prefectul de Alba.

Advertisements
Advertisements
  

Până acum autoritățile au decis carantinarea orașului Suceava și a comunelor din apropiere, precum și carantinarea orașului Țăndărei pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

DIGI24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân: Am decis în final să vorbesc

Redacția

Șase polițiști au pus la pământ și au încătușat un bătrân care a refuzat să i se ia temperatura, la supermarket

Redacția

Studiu despre grădinițele din România: Formarea educatorilor e un punct nevralgic, e nevoie de tehnici moderne de predare și competențe digitale

Redacția
Încarcă...