NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Incă cinci persoane au murit în urma infectării cu COVID-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,  25 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 18476 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 390 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5224 au fost externate (cu 67 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 320.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 25 noiembrie 2020, sunt ocupate 583 de paturi, din care 62 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 12 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 5 paturi, un pat ATI la Spitalul C.F. Iaşi si 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

  

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 139 paturi: 5 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 12 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 4 paturi la Spitalul de Pneumologie, 28 de paturi la Spitalul Hârlău, 10 paturi la Spitalul C.F. Iasi, 7 la Spitalul Sf. Spiridon, 17 paturi la Spitalul Militar şi 56 de paturi la Spitalul CF Pascani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 24 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               25 noiembrie 2020, un număr de 5004 de persoane se află în izolare, iar 3573 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 16380 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 18048 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

***

RECOMANDĂRI

 1. La recoltarea probei pentru testare
 • Este absolut necesar să completați toate datele solicitate în formularul anexat
 • Scopul pentru care solicităm aceste informații este de a vă comunica în cel mai scurt timp rezultatul, de a realiza ancheta epidemiologică și a lua măsurile necesare limitării răspândirii bolii
 • Refuzul de a furniza oricare dintre datele solicitate se încadrează în acțiunea de zădărnicire a acestor măsuri, fapt care constituie o încălcare a legii penale.
 1. În cazul în care testul va fi pozitiv vă rugăm să procedați astfel:

Dacă sunteți asimptomatic:

 • Vă izolați la domiciliu, respectând măsurile de protecție în relație cu ceilalți membri ai familiei
 • Anunțați medicul de familie care vă va monitoriza starea de sănătate pe perioada de izolare care durează 14 zile de la data recoltării probei
 • Așteptați să fiți contactați de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru ancheta epidemiologică.

În acest scop, vă rugăm:

 1. Să pregătiți informațiile despre membrii familiei, necesare anchetei epidemiologice, pe care le găsiți pe verso.
 2. Să faceți o listă a persoanelor cu care ați avut contact direct și numărul de telefon al acestora pentru a putea fi incluse în anchetă în vederea carantinării.
 3. Informați contacții direcți, dacă prezintă simptome, să sune la Direcția de Sănătate Publică la telefonul 414.44.32 între orele 8.00 – 16.00.

Vom trimite o ambulanță pentru a li se recolta proba pentru testul Covid 19.

 • Dacă apar simptome ușoare anunțați medicul de familie.

O Dacă apar simptome mai grave sunați la 112.

Advertisements

Related posts

Hoțul care a băgat spaima în austrieci va fi extrădat în România! Judecătorii ieșeni au dispus aducerea în țară a individului

Redacția

(Video) Ploaie, gheață, vânt puternic și acoperișuri smulse: așa a arătat județul Iași aseară

Redacția

31 ianuarie, termen pentru primari! Dosarele se depun la Fondul de Mediu

Redacția
Încarcă...