NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de Interdentis SRL în procesul datoriei de 22 de miliarde de lei vechi

Vești bune pentru familia fostului primar al municipiului Pașcani, Grigore Crăciunescu. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis casarea și trimiterea spre rejudecare a trei soluții date în dosare în care este parte.

Cea mai importantă decizie este cea din dosarul 340/45/2010 în care societatea, Interdentis SRL se judecă cu Primăria, după ce reprezentanții acesteia i-au imputat plata a 22 de miliarde de lei vechi pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

Astfel pe site-ul Inaltei Curți de Justiție și Casație este afișată următoarea încheiere: admite recursul declarat de reclamanta S.C. „Interdentis” S.R.L. împotriva sentinței nr. 335/2012 din 26 octombrie 2012 a Curții de Apel Iași – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Casează sentința atacată și trimite cauza spre rejudecare la aceeași instanță.

  

Hotărârea este una irevocabilă, iar cele dispuse de judecatori sunt obligatorii pentru instanța de la Curtea de Apel Iași.

Crăciunescu a reclamat în dese rânduri că datoria a fost instituită în mod abuziv de către fostul primar Neculai Rățoi, ca o răzbunare politică. El a mai spus că în realitate Interdentis  a ocupat doar 30 de mp din domeniul public și a cerut instanței să aprobe ca probă o expertiză topografică pentru a demonstra acest lucru, însă judecătorii au refuzat.

Tot la Înalta Curte de Casație și Justiție, Crăciunescu a atacat și alte trei decizii ala judecătorilor Curții de Apel Iași în procesele intentate jurnaliștilor Cătălin Cojocaru, Cristian Droanță și Emilian Șoldan. Fostul primar a cerut daune morale de 5 miliarde de lei vechi de la fiecare dintre cei trei jurnaliști și de la firmele editoare, însă judecătorii ieșeni nu i-au admis aceste cereri.  Nu de aceeași părere au fost judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție care au admis recursul formulat de Crăciunescu și au casat deciziile Curții de Apel pentru acțiunele împotriva lui Cojocaru și Dronață.

Mâine, 13 iunie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție se vor pronunța și în cazul recursului formulat de fostul primar în procesul intentat lui Emilian Șoldan. Contactat telefonic Grigore Crăciunescu a precizat că va face cerere de strămutare a proceselor retrimise spre rejudecare la Curtea de Apel Iași.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Drumul expres Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani va asigura tranzitul către municipiul Iaşi, dar şi către graniţa de nord a ţării

Redacția

Ziua Eroilor sărbătorită la Stolniceni Prăjescu

Oana Cordoneanu

Comisia de Urbanism:„Spațiul în care funcționează Banca Transilvania a fost construit ilegal”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site