NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Înainte să plece din funcţii, unii edili dau găuri în buget. Un fost primar a făcut peste 30 de abonamente telefonice

Unii îşi iau ficusul când pleacă din funcţie. Alţii fac contracte personale pe banii instituţiei. Este şi cazului unui fost primar din Galaţi, care a făcut peste 30 de abonamente telefonice din bugetul primăriei pentru familie şi foşti angajaţi. Iar cazul nu este singular. La fel s-a întâmplat şi la Spitalul Judeţean Focşani.

”Factura pe ianuarie 2130 de lei.”

Este moştenirea pe care fosta administraţie i-a lăsat-o actualului primar. Uluit de suma pe care o are de plătit lunar, edilul a cerut lămuriri de la operatorul de telefonie mobilă. Aşa a aflat că fostul primar a încheiat un contract pentru peste 30 de abonamente de telefonie cu doar nouă zile înainte de a preda mandatul.

Mihai Bejan, primar Berești: Doar 13 sunt efectiv la angajaţi, restul de 23 sunt fie închise, fie la alte persoane din afara primăriei.

Advertisements
  

Abonamentele au fost încheiate pe banii statului

Adică foşti angajaţi sau membri ai familiilor acestora, care se bucură acum de abonamente plătite din banii statului. Printre ei şi cei doi foşti viceprimari. Asta deşi nu mai ocupă nicio funcţie în instiuţie.

Constantin Gorbănescu, fost viceprimar Bereşti: La alegerile locale, gata am ieşit din scheamă. Sunt pensionar.
Reporter: Iar abonamentul asta îl plăteşte primăria spuneţi.
Constantin Gorbănescu, fost viceprimar Bereşti: Da, sunt la pachet cu mai multe.

Tănase Bârladeanu, fost viceprimar Bereşti: Este într-un abonament mai mare cu nişte facilităţi.

Şi familia fostului primar a prins câteva cartele. Soţia spune că a renunţat la ea.

Gabriela Dică, soţie fost primar: Am avut, că eu am fost şi director la şcoală şi ca şi serviciu am avut un număr, dar acum am numărul meu de abonament.

Aceeaşi situaţie şi la Spitalul Judeţean Focaşni, unde fostul manager a făcut abonamente şi a cumpărat mai multe telefoane în numele instituţiei. Şi a făcut asta deşi nici măcar nu mai era în funcţie.

Advertisements

Pentru a anula abonamentele, primarul din Bereşti şi managerul spitalului din Focaşni trebuie să plătească acum alte câteva mii de euro clauză de reziliere. Tot din banii primăriei.

observator

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bugetarii primesc de la 1 iulie vouchere de vacanţă, în limita sumelor prinse în buget. La cât se ridică valoarea acestora

Răzvan Grecu

Asistentii medicali cu studii superioare vor fi incadrati la un salariu de 1870 lei

Oana Cordoneanu

Scad vânzările de imobile, crește numărul ipotecilor!

Redacția
Încarcă...