NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

În spitalele din România va apărea Registrul cu Evenimentele Negative

Potrivit unei propuneri a guvernului, Administratia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate din Romania, urmeaza sa administreze un registru naţional al evenimentelor adverse asociate asistenţei medicale. În acest document vor fi raportate evenimentele de către unităţile medicale în mod anonimizat, fără a acuza cadrele medicale.

Un „eveniment advers” este considerat a fi un eveniment asociat asistenţei medicale considerat prevenibil, care reprezintă afectarea neintenţionată şi nedorită a sănătăţii, rănirea, îmbolnăvirea, dizabilitatea temporară sau permanentă sau chiar moartea pacientului.

  

Registru cu evenimentele negative din spitalele romanesti

„Scopul înfiinţării registrului constă în dezvoltarea culturii organizaţionale privind identificarea şi analiza cauzelor care au dus la apariţia unui eveniment advers asociat asistenţei medicale, pentru reducerea riscului apariţiei acestora, creşterea calităţii serviciilor de sănătate şi siguranţa pacientului“, se arată în comunicatul Administratiei Publice Nationale.

Prin proiect se propune ca Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul managementului calităţii în sănătate, să organizeze, să asigure funcţionarea şi să administreze registrul şi, de asemenea, să asigure resursele financiare necesare pentru primirea informaţiilor, organizarea şi funcţionarea acestuia.

 sursa www.telem.ro

Advertisements

Related posts

Peste 3.000 de cazuri noi de Covid-19 după 33.000 de teste făcute în 24 de ore. 1.025 de pacienți sunt internați la ATI

Redacția

Klaus Iohannis: România se confruntă cu un val virulent căruia trebuie să îi reziste. Sistemul de sănătate este sub o presiune teribilă

Redacția

Medicii de familie nu au mai făcut imunizări din luna mai. 6.000 de sugari nu au primit vaccinul hexavalent

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site