RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

În spitalele din România va apărea Registrul cu Evenimentele Negative

Potrivit unei propuneri a guvernului, Administratia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate din Romania, urmeaza sa administreze un registru naţional al evenimentelor adverse asociate asistenţei medicale. În acest document vor fi raportate evenimentele de către unităţile medicale în mod anonimizat, fără a acuza cadrele medicale.

Un „eveniment advers” este considerat a fi un eveniment asociat asistenţei medicale considerat prevenibil, care reprezintă afectarea neintenţionată şi nedorită a sănătăţii, rănirea, îmbolnăvirea, dizabilitatea temporară sau permanentă sau chiar moartea pacientului.

  

Registru cu evenimentele negative din spitalele romanesti

„Scopul înfiinţării registrului constă în dezvoltarea culturii organizaţionale privind identificarea şi analiza cauzelor care au dus la apariţia unui eveniment advers asociat asistenţei medicale, pentru reducerea riscului apariţiei acestora, creşterea calităţii serviciilor de sănătate şi siguranţa pacientului“, se arată în comunicatul Administratiei Publice Nationale.

Prin proiect se propune ca Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul managementului calităţii în sănătate, să organizeze, să asigure funcţionarea şi să administreze registrul şi, de asemenea, să asigure resursele financiare necesare pentru primirea informaţiilor, organizarea şi funcţionarea acestuia.

 sursa www.telem.ro

Related posts

Societatea Auto Trans Com din Pașcani a donat un dispozitiv automat pentru decontaminare la Serviciul de Ambulanță Iași. Săptămâna viitoare vor ajunge alte două la Târgu Frumos și Hârlău (VIDEO)

Redacția

Sume colosale pierdute de spitale cu tratarea bețivilor

Redacția

Cum să mănânci sănătos de sărbători

Redacția
Încarcă...