NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În plină isterie de coronavirus, Eco Salubritate spală străzile cu apă din lacul Peștișorul! Pintilie a atras atenția că nu e legal!

Administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi asistă impasibilă la o practică a Eco Salubritate ce ar putea pune în pericol sănătatea pășcănenilor. În plină criză generată de posibilitatea unei epidemii provocate de coronavirus, aleșii locali au aflat la insistențele liberalului Marius Pintilie că străzile din municipiu sunt spălate cu apa din lacul Peștișorul.

Discuțiile au avut loc în contextul aprobării Regulamentului Serviciului Public de Salubrizare pentru activitățile de măturare, spălare, stropire și întreținere a căilor de acces, iar afirmația a fost făcută de Leonard Ursu, directorul de la Eco Salubritate, companie a Consiliului Local Pașcani. Acesta a fost întrebat de liberalul Marius Pintilie de unde ia apă pentru a spăla străzile din municipiu, iar răspunsul a fost că una dintre surse este Lacul Peștișorul.

Dumneavoastă spălați acum străzile? Eu am văzut prin zona vale spălate niște străzi. În regulament este reglementat foarte strict locul de unde se ia apa pentru spălat. Dumneavoastră ce apă folosiți acum?”, a întrebat Marius Pintilie.

„Noi avem mai multe posibilități. De exemplu folosim apă de la izvorul public de lângă Poliția municipiului Pașcani, din bazinul mare Peștișorul… ” , a fost răspunsul dat de Leonard Ursu, șeful de la Eco Salubritate.

  

Primarul Dumitru Pantazi a părut că știe despre această situație explicând că apa se extrage cu ajutorul unor pompe, însă liberalul Marius Pintilie a atras atenția să sursa de apă trebuie să fie autorizată de Direcția de Sănătate Publică.

„Eu mă bucur că avem acest regulament acum spre aprobare. Să știți că trebuie să aveți un aviz de la Direcția de Sănătate Publică pentru apa pe care o folosiți”, a atras atenția Marius Pintilie.

Contactată telefonic, Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani a spus că spălarea străzilor cu apă din lacul Peștișorul nu este în regulă și că aflat de această situație astăzi.

Practic, în acest moment la Pașcani, sănătatea cetățenilor care ar fi trebuit să fie protejată prin spălarea străzilor, este pusă în pericol tocmai de această operațiune. Toate bacteriile și virușii ce se află în apa lacului Peștișorul ajung în aerul din municipiu, odată cu stropirea străzilor cu această apă.

Culmea este că în loc să fie amendată Eco Salubritate pentru această practică, atât de polițiștii locali pentru încălcarea normelor de protejare a mediului, cât și de inspectorii DSP pentru punerea în pericol a sănătății publice, societatea este plătită din banii pășcănenilor pentru aceste servicii.

Reamintim că în septembrie 2018 în apa lacului Peștișorul a fost descoperit cadavrul unui bărbat.

Advertisements

Related posts

Semafoarele nu funcţionează din nou. Până acum reparaţiile au costat 20.000 de lei! Cum comentezi: sens giratoriu sau semafoare?

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi confuz la o emisiune tv! Funcționarii râd în Primărie pe baza declarațiilor date de acesta pe tema dezinsecției și deratizării!

Răzvan Grecu

Iarna nu dispare de tot. Revin temperaturile negative

Redacția
Încarcă...