NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

În Israel a fost descoperit un fort de pe vremea Regelui David

O echipă de arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA) a descoperit rămășițele unui vechi complex fortificat despre care se crede că a fost creat de către gheşuriţi, aliații regelui David, în secolele XI sau X î.Hr.

Vechi de 3.000 de ani, fortul gheșurit a fost dezgropat lângă Hispin, o așezare religioasă israeliană și un moshav (cooperativă agricolă) situată în 
„Complexul pe care l-am expus a fost construit într-o locație strategică pe vârful mic al dealului, deasupra Canionului El-Al, cu vedere spre regiune, într-un loc unde se putea traversa râul”, au spus dr. Barak Tzin și dr. Enno Bron, directorii săpăturilor arheologice din cadrul IAA.

„Zidurile fortului, cu o lățime de 1,5 m, construite din bolovani mari de bazalt, cuprindeau dealul”, au adăugat ei, potrivit Sci News.

„Această scenă a fost identificată ca un obiect care reprezintă Cultul Lună-Dumnezeu. Piatra Hispin era amplasată lângă intrare și nu una, ci două figuri erau înfățișate pe ea. Este posibil ca o persoană care a văzut impresionanta stelă Bethsaida să fi decis să creeze o copie locală a stelei regale”, au teoretizat arheologii.

  

„Acest complex fortificat unic ridică noi teme de cercetare despre așezarea Golanului în epoca fierului”, au concluzionat ei.

evenimentul

Advertisements

Related posts

ÎPS Teofan va oficia mâine Sfânta Liturghie la Biserica Sf.Voievozi din Pașcani

Oana Cordoneanu

SINGURUL IZVOR TAMADUITOR RECUNOSCUT IN EUROPA SE AFLA IN ARDEAL! DE-A LUNGUL ANILOR A VINDECAT BOLI GRAVE!

Redacția

Monumentele de la Ruginoasa şi Miclăuşeni ţin vii amintirile lui Cuza şi ale familiei Sturdza

Redacția
Încarcă...