NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

În Israel a fost descoperit un fort de pe vremea Regelui David

O echipă de arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA) a descoperit rămășițele unui vechi complex fortificat despre care se crede că a fost creat de către gheşuriţi, aliații regelui David, în secolele XI sau X î.Hr.

Vechi de 3.000 de ani, fortul gheșurit a fost dezgropat lângă Hispin, o așezare religioasă israeliană și un moshav (cooperativă agricolă) situată în 
„Complexul pe care l-am expus a fost construit într-o locație strategică pe vârful mic al dealului, deasupra Canionului El-Al, cu vedere spre regiune, într-un loc unde se putea traversa râul”, au spus dr. Barak Tzin și dr. Enno Bron, directorii săpăturilor arheologice din cadrul IAA.

„Zidurile fortului, cu o lățime de 1,5 m, construite din bolovani mari de bazalt, cuprindeau dealul”, au adăugat ei, potrivit Sci News.

„Această scenă a fost identificată ca un obiect care reprezintă Cultul Lună-Dumnezeu. Piatra Hispin era amplasată lângă intrare și nu una, ci două figuri erau înfățișate pe ea. Este posibil ca o persoană care a văzut impresionanta stelă Bethsaida să fi decis să creeze o copie locală a stelei regale”, au teoretizat arheologii.

  

„Acest complex fortificat unic ridică noi teme de cercetare despre așezarea Golanului în epoca fierului”, au concluzionat ei.

evenimentul

Advertisements

Related posts

„Gentleman Trumpet Show- Mirel Manea și invitații săi”, pe scena Casei de Cultură Mihail Sadoveanu

Oana Cordoneanu

Creştinii ortodocşi prăznuiesc în această duminică Rusaliile, iar luni Sfânta Treime

Redacția

Biserica Sfântul „Ioan Botezătorul” din Pașcani și-a sărbătorit astăzi hramul

Redacția
Încarcă...