NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În decembrie nu a fost la Iaşi un fulg de zăpadă. Deszăpezirea a costat 1,63 milioane lei

Explicaţia: ţinerea utilajelor la dispoziţie produce costuri indiferent dacă ninge sau nu. Consilierii judeţeni au mai aprobat ieri şi alocări pentru trei pachete de lucrări de modernizare. Solicitări de finanţare au fost făcute anul trecut şi către Compania Naţională de Investiţii de la Guvern. Din 127 de cereri venite din judeţul Iaşi, CNI a dat însă curs doar pentru 5.

În decurs de numai o oră, consilierii judeţeni au aprobat ieri 28 de proiecte de hotărâre. Cele mai „bănoase“ au fost propunerile de finanţare a lucrărilor la drumuri. Aşa cum am relatat, ultimele segmente de drum judeţean din Master­planul adoptat în mandatul lui Cristian Adomniţei s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de ieri: 5,85 km între limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni (DJ 201C), cu un credit de angajament în valoare de 15,55 milioane de lei; 3,15 km între localităţile Hermeziu şi Vladomira (DJ 249), cu un credit de angajament de 10,43 milioane; 13 km între DN 24C şi DJ 282F, prin Bivolari-Traian-Spineni (DJ 282B), cu o sumă propusă de 29,16 milioane de lei.

Fostul preşedinte al CJ, Maricel Popa, a criticat preluarea acestor lucrări în bugetul local, după ce, anul trecut, proiectele au fost depuse pentru finanţare, cu bani de la bugetul naţional, la Compania Naţională de Investiţii. Conform paginii de internet a CNI, numai din judeţul Iaşi au fost înregistrate anul trecut 127 de proiecte pentru care se solicită sprijin financiar. Dintre acestea, doar cinci au primit şi banii până acum, patru dintre ele pentru lucrări de primă urgenţă.

Tot în şedinţa de ieri, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a primit, de asemenea, 370 de mii de lei pentru achiziţionarea serviciilor de măsurare a traficului pe şoselele din judeţ, şi încă 1,63 de milioane de lei pentru serviciile de deszăpezire prestate în decembrie: chiar dacă nu a nins, ţinerea utilajelor la dispoziţie a produs cheltuieli.

  

Însă cea mai mare alocare de fonduri adoptată de consilierii judeţeni a fost pentru acordul cadru pentru lucrările de întreţinere pe drumurile judeţene în acest an şi în 2022: 79,8 milioane de lei.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Președintele CJ Iași, la Conferința PNL, discurs pro aderarea la ARSACIS: ”Nu știu în câți ani poate să strângă la buget Primăria Pașcani pentru a face asemenea investiții de 30 milioane de euro”

Răzvan Grecu

Important! 21 martie, ziua în care prefectul va susține audiențe la Pașcani

Marius Parteni

Zona de agrement a lacului Peștișorul ar putea să prindă contur.Un pășcănean vrea să investească 72.000 euro.Vezi cum ar arăta proiectul (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...