RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

În comă la spital după ce s-a înecat cu mâncare, la o nuntă

Un bărbat de 74 de ani a ajunsîn noaptea de sâmbătă spre duminică la spital, în comă, după ce s-a înecat cu mâncare în timpul unei nunţi, la un restaurant din Iaşi. Coordonatoarea UPU-SMURD, prof.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că bărbatul a fost resuscitat de către nuntaşi.

 

 „S-a înecat cu un bol alimentar în timpul unei petreceri de nuntă ce a avut loc la un restaurant. La faţa locului a fost trimis un echipaj TIM, dar manevrele de resuscitare au fost iniţiate de familie. Acesta a fost adus în comă postresuscitare, după aspiraţia bolului alimentar. De asemenea, pacientul are un hematom perihepatic“, a declarat Diana Cimpoeşu. Aceasta a adăugat că pacientul a fost internat în Clinica ORL a Spitalului „Sfântul Spiridon. În ultimele luni, mai multe persoane au fost internate la unitatea medicală ieşeană după incidente similare. Unul dintre pacienţi, un pensionar, a ajuns în comă în luna mai tot după ce s-a înecat la o nuntă.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Medicii de familie avertizează: Istoricul de vaccinare pentru foarte mulţi copii a dispărut, nu mai putem înregistra noile vaccinuri

Redacția

Costul unui test RT PCR pentru depistarea coronavirusului “a scăzut”

Redacția

Inspectorii pentru siguranţa alimentelor au dat amenzi de peste 2 milioane de lei pe litoral, în ultima lună

Redacția
Încarcă...