NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

În 8 februarie începe Anul Nou chinezesc care va sta sub semnul Maimuţei de Foc


Festivalul Primăverii marchează intrarea în noul an şi este cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor. Conform horoscopului chinezesc, ca şi exuberanta şi îndrăzneaţa maimuţă, Anul Maimuţei de Foc se anunţă mult mai împrevizibil decât în Anul Caprei de Lemn, care tocmai se încheie.

  

 

Anul Maimuţei de Foc începe luni 8 februarie 2016, la a doua lună nouă de după solstiţiul de iarnă, şi se va încheia în 27 ianuarie 2017, după care va începe Anul Cocoşului de Foc.

Cu lampioane roşii, cu focuri de artificii şi cu dansul Dragonului, intrarea în Anul Maimuţei de Foc este sărbătorită de două miliarde de persoane de pe întreg globul, iar cele mai mari festivităţi au loc în China, dar şi în Hong Kong, Macao, Taiwan, Singapore, Thailanda, Indonezia, Malaezia şi Filipine sau toate oraşele lumii unde sunt mari comunităţi de chinezi.

Oficial, în China, sărbătoarea ţine 7 zile, din 7 în 13 februarie, când nu se lucrează. Festivităţile încep în ziua dinaintea Anului Nou şi continuă până la Festivalul Lanternelor, în a 15-a zi a noului an.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un nou studiu confirmă: Aspirina poate reduce riscul de cancer

Redacția

Cum tratau românii bolile venerice acum 200 de ani. Praful unei insecte-parazit era presărat în locurile dureroase

Redacția

Imagini de colecţie: cum a fost, de fapt, construită Coloana Infinitului gândită de Brâncuşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site